Actualitat

15/07/2024

Cinema a la fresca a la casa d’acollida Can Banús de Badalona

El passat divendres 12 de juliol vàrem celebrar un nou esdeveniment als jardins de la masia Can Banús al barri de Bufalà de Badalona: un sopar popular solidari, un cinema a la fresca i un cinefòrum final.

Sopar solidari al jardí de Can Banús

Més de seixanta persones; veïns i veïnes del barri de Bufalà, entitats socials de Badalona, persones residents de Can Banús i amics i amigues de la fundació van venir a gaudir d’un divendres de juliol diferent.

La Mònica Buliart, coordinadora de voluntariat d’Acollida i Esperança manifesta que: “El que vaig valorar moltíssim és que algunes persones residents es van quedar fins al final, els va agradar de veritat i van participar al cinefòrum. També agraïr molt la col·laboració i implicació de les persones treballadores, equip de cuina i de pràctiques del torn de tarda i de nit.

El festival Cinema Transhumant arriba a Badalona

La Lucía Parreño, directora de Can Banús, la Laia Pérez de Olaguer, directora adjunta d’Acollida i Esperança i el Joaquim Roqué, director de Transhumant, van donar la benvinguda a tots els espectadors abans d’iniciar la sessió de cinema social i compromès.

La jornada cultural dedicada a Àfrica i el seu futur va estar dividida en tres parts:

  1. Projecció d’un programa de curtmetratges anomenat Curts de Ghana dirigits per Marc Serana. Amb la presència del productor Rashid Abudbakar Iddrisu i la realització de CEHDA Ghana i Fora de Quadre, presents també en l’acte.
  2. Projecció del llargmetratge Indestructibles de José Bautista, Alfonso Rodríguez i Xavier Aldekoa.
  3. Cinefòrum final amb en Rashid Abudbakar en el qual tots els assistents van poder fer preguntes i dialogar sobre el que acabaven de veure.

El Ricard Aparicio, responsable de comunicació i màrqueting d’Acollida i Esperança conclou que: “Un esdeveniment d’aquestes característiques ens ajuda a visibilitzar la nostra entitat sense ànim de lucre, a obrir-nos al barri i fer comunitat, a oferir una activitat diferent a totes les persones ateses de la fundació i per últim, a fomentar la cultura i el cinema independent.

Moltíssimes gràcies a tothom per venir i col·laborar! Esperem que sigui la primera edició de moltes més Cinema Transhumant! Gràcies també per tot el suport a la Fundació Llegat Roca i Pi, CEHDA Ghana i AVV Bufalà!