Itaca

Pis d’inclusió a Barcelona

Itaca és un pis d’inclusió per a persones que, per certes circumstàncies i dificultats, es troben en situació d’exclusió social i que estan en procés de canvi orientat cap a la seva pròpia autonomia. Està situat al barri Gòtic de Barcelona, va entrar en funcionament el 1990 i té capacitat per a 8 persones.

Retrat de Fabio, resident d'Itaca

Estar al carrer és molt dur i difícil. A Itaca em sento resguardat i estic molt agraït. A més, em fan un seguiment integral: estudis, tràmits, medicació…

Fabio, resident d’Itaca.

13persones ateses el 2023

Què fem?

Acollida i acompanyament socioeducatiu

A més de cobrir les necessitats bàsiques d’habitatge, menjar, control mèdic, etc., Itaca cobreix altres dues grans necessitats: la de suport psicoafectiu i la d’acompanyament.

El suport psicoafectiu el presta el grup de persones que formen Itaca: dos professionals, 10 col·laboradors voluntaris i els residents.

L’acompanyament socieducatiu el realitzen principalment els professionals amb l’important suport de l’equip de col·laboradors.

A Itaca es crea un espai de vida familiar i de relacions socials que permet a les persones ateses la integració a la societat i fomenta processos personals de canvi que contribueixen a assolir una veritable autonomia i responsabilitat personal.

Residents d'Itaca cinversant durant un àpat

Com accedir?

Derivació mitjançant un treballador/a social

Per poder ingressar a Itaca cal ser derivat per un/a treballador/a social (que ha d’omplir la sol·licitud corresponent, adjuntar informes mèdics i socials) i enviar-ho per correu a itaca@acollida.org i passar l’entrevista de preadmissió. 

No disposem de llista d’espera. Per consultar les places disponibles cal trucar al telèfon de contacte que trobareu a continuació:

On som

Barri Gòtic de Barcelona

93 315 17 57
621 192 782

itaca@acollida.org

Contacte