Actualitat

07/05/2024

La 40a Fira de Sant Roc: artesania, diversitat i mostra d’entitats

El passat diumenge 05 de maig de 10h a 14h es va celebrar la quarantena edició de la Fira de Sant Roc a la plaça Roja de Badalona, al barri de Sant Roc.

Més de 3.000 persones van assistir a la Fira de Sant Roc

Un total de 10 artesans/es, 60 entitats i serveis i quasi bé 100 gegantes, castelleres, dansaires i músics van col·laborar en la 40a Fira de Sant Roc organitzada per la Fundació Ateneu Sant Roc. A més, un total de 150 persones voluntàries van ajudar a fer-la realitat.

La Fira de Sant Roc ha estat una trobada molt animada i entretinguda. Vam poder gaudir d’espectacles, balls, música, jocs i tallers. Vam compartir espai amb diverses fundacions i associacions, afavorint la creació de xarxa i relacions entre les diferents entitats.” -ens comparteix l’Alba, educadora social de Can Banús present a la paradeta del diumenge.

A primera hora del matí es va realitzar la penjada de flors i, seguidament, es va dur a terme la cercavila amb O’Barullo Orfeó Badaloní. De les 10h a les 14h es va iniciar la mostra d’entitats i serveis, artesans d’oficis i el bus de donació de sang. Tanmateix, les persones assistents van gaudir dels gegants de Sant Jaume i de Montgat, de les danses Dakka Hadri Barcelona i danses xineses GIMEI, dels Castellers Els Micacos de Badalona i del orfeó l’Esbart Sant Jordi:

fira sant roc 2024 plaça roja

L’objectiu principal d’aquesta fira, en la qual va participar la Fundació Acollida i Esperança, és fomentar la inclusió i la cohesió social mitjançant la demostració de les diferents cultures i tradicions i la diversitat i solidaritat que tant caracteritza al barri de Sant Roc. 

Moltes persones i professionals d’altres entitats van apropar-se a la nostra paradeta per poder conèixer els serveis que ofereix la fundació, així com nosaltres vam poder apropar-nos a altres paradetes per informar-nos i compartir. Va ser una ambient molt agradable.” – conclou l’educadora social.

Moltes gràcies, un any més Ateneu Sant Roc, per donar-nos l’oportunitat de formar part de la fira i a totes les persones que us vàreu apropar a la nostra paradeta núm. 23!