SAVA

Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma

El Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma dona suport als processos d’autonomia de persones que volen i estan preparades per fer un pas endavant cap a una vida independent. La majoria han viscut abans en algun recurs residencial d’Acollida i Esperança o bé d’altra entitat social. Se’ls ajuda en la recerca d’un habitatge i se’ls proporciona acompanyament socioeducatiu i emocional quan ja viuen de manera independent. 

Retrat de Jordi, usuari de SAVA

Estic molt agraït del pis de SAVA, sobretot perquè m’han donat una oportunitat de viure una vida autònoma que no podia permetre’m

Jordi, usuari del SAVA.

47persones acompanyades el 2023

Què fem?

Acompanyament socioeducatiu

S’acompanya a les persones en totes aquelles dimensions que requereixin suport per tal de millorar la seva qualitat de vida i garantitzar la màxima autonomia possible.

Reben suport socioeducatiu prioritzant aspectes com l’atenció psicoemocional, l’atenció a la salut, la gestió de l’economia domèstica, la resolució de conflictes i gestió de la convivència.

També prioritzem l’acompanyament en la recerca d’habitatge.

Es presta a Badalona, Barcelona, la Bisbal d’Empordà i Esparreguera. Va néixer l’any 2007 amb l’experiència d’un pis pilot amb el nom de Programa Pisos.

Tres persones parlant al menjador del pis
Sala de La Companyia amb cadires i taules

La Companyia

Dins del servei SAVA oferim un espai de suport socioafectiu i creixement, en grup de màxim 15 persones, anomenat La Companyia. Està adreçat a persones amb diagnòstic de VIH i s’hi pot accedir a través d’un treballador/a social.

Els objectius de la Companyia són:

  • Conviure positivament amb la malaltia i l’entorn relacional.
  • Construir relacions enriquidores amb altres persones que es troben en la mateixa situació, reforçant vincles sans i positius.
  • Crear un espai de confiança per tractar aspectes psicoemocionals que els estigui dificultant l’autonomia del seu dia a dia

Si vols saber més escriu a tecnicsava@acollida.org

Com accedir?

Derivació mitjançant un treballador/a social

Per poder ingressar al SAVA cal venir derivat per un/a treballador/a social, que omple la sol·licitud corresponent i adjunta els documents requerits, s’envien per correu a tecnicsava@acollida.org i passar l’entrevista de preadmissió.

On som

Pisos a Badalona, Barcelona, la Bisbal d’Empordà i Esparreguera.
Oficina al carrer Magatzem 108, 08911, Badalona.

Contacte