Vista del Convent dels Franciscans des de lluny

Convent dels Franciscans

Casa d’acollida a la Bisbal d’Empordà

El centre d’acollida Convent dels Franciscans és una llar residència per a persones afectades pel VIH/sida en situació d’exclusió social. Va entrar en funcionament l’any 2003 i té capacitat per a 27 persones.

Retrat de Mónica, resident de Convent

Quan em llevo, el primer que faig és obrir la finestra i gaudir del paisatge que tenim aquí. El Convent m’ha fet molt bé, em sento acollida i m’estan ajudant a portar una vida més sana.

Mónica, resident del Convent.

47persones acollides el 2023

Què fem?

Acollida i acompanyament socioeducatiu

A més de cobrir les necessitats bàsiques, prestem atenció sanitària en el procés d’estabilització de la malaltia (fent ús de la xarxa pública sanitària), donem suport psicoafectiu i acompanyem les persones a nivell socioeducatiu.

L’eix vertebrador de la vida en el Convent són els tallers (ocupacional, de biblioteca, d’hort, de psicomotricitat, per a l’autonomia de les AVD, d’estimulació cognitiva, d’esport, etc.) i les activitats de la vida diària (neteja, higiene personal, reunions i assemblees, sortides d’oci…).

Totes aquestes activitats estan emmarcades dins del Pla d’Atenció Individualitzat (PAI), eina indispensable perquè l’usuari es marqui i revisi periòdicament els seus objectius a curt, mitjà i llarg termini dins i fora del centre.

Resident del convent estenent la roba a l'exterior
Residents del Convent durant l'hora de dinar

A qui va dirigit?

Persones en exclusió social

El perfil de les persones ateses al Convent és la d’una persona major d’edat, portador del VIH/Sida i en situació d’exclusió social.

No són destinatàries del nostre recurs persones amb dependència greu per a les AVD, les majors de 65 anys, que presentin un consum actiu de tòxics o que pateixin una malaltia mental greu no compensada.

Com accedir?

Derivació mitjançant un treballador/a social

Per poder ingressar al Convent dels Franciscans cal venir derivat per un/a treballador/a social de la xarxa de drogues, d’equips socials d’atenció primària, d’altres centres de la xarxa VIH, d’hospitals, d’àrees bàsiques de salut, de sociosanitaris, de presó o d’altres serveis, que ens fan arribar per correu a convent@acollida.org la sol·licitud d’admissió juntament amb informes mèdics i socials actualitzats de la persona interessada.

Un cop aquesta documentació sigui rebuda i valorada, el/la derivador/a rebrà una trucada del Convent per concretar dia i hora de la cita de la persona resident.

On som

Convent dels Franciscans

Carrer del Convent, 55
17100 La Bisbal d’Empordà, Girona

972 64 01 39

convent@acollida.org

Contacte