Actualitat

28/02/2017

L’amor per la cuina de Mohamed Akajjouch impulsa el seu procés d’autonomia

006

El Mohamed deixa Can Banús per anar a viure al pis d’acollida Itaca i comença una formació de cuina a l’entitat Bayt al-Thaqafa per trobar feina

Mohamed Akajjouch va néixer a Alhoceima, un poble bereber del Marroc, i va arribar a Espanya l’any 2001. En arribar aquí s’instal·la a casa d’uns cosins i del seu germà gran a Igualada però les coses no li van massa bé. A l’octubre de 2014 va arribar a Can Banús, derivat de la Unitat de Patologia Dual de Martorell, a on havia estat ingressat dos mesos a petició del CAS d’Igualada. Quan comença a viure a la casa comença també a deixar enrere una llarga trajectòria de vida al carrer i una existència força desestructurada.

L’equip recorda la seva arribada perquè “era una persona molt callada i tranquil·la, fins i tot apàtica i desanimada”, de fet no va ser fins que l’equip d’educadors i infermeria va començar a treballar amb ell l’adaptació al centre que va començar a evolucionar la seva actitud des d’aquesta apatia cap a l’alegria i de la passivitat a l’activitat. I no una activitat qualsevol!

011

002

En Mohamed, ja des de bon principi es va decantar pels fogons. De seguida es va posar a ajudar a l’equip de cuina de Can Banús. I amb molta traça, primer un cop a la setmana i més tard gairebé tots els dies. I en paral·lel segueix canviant la seva actitud, els pensaments i sentiments, i la forma de relacionar-se i afrontar la vida. També va començar a fer activitats fora del centre, anar al gimnàs, anar a classes de català, participar de grups de NA, entre d’altres.

El cas del Mohamed, durant els dos anys i mig que ha residit a la casa, és el d’algú que ha realitzat un procés d’allò més exitós. Tant que a finals de gener d’aquest any l’equip li proposa fer el pas d’anar a viure a al pis d’Itaca, per continuar el seu procés de canvi i augmentar la seva autonomia i independència.

La cuina, l’amor per la cuina, l’ha ajudat moltíssim a tirar endavant i posar-se reptes. L’actual, acabar la seva formació i trobar una feina al món de l’hostaleria. Actualment està fent un curs de cuina a l’entitat Bayt al-Thaqafa a Barcelona i està molt motivat i animat, i veu un futur en aquest àmbit. Fins i tot van anar a fer una jornada d’aprenentatge a l’Escola d’Hosteleria Sant Ignasi.

IMG_0592

IMG_0591

El dia que va marxar de Can Banús, el Mohamed va rebre l’escalf i l’estima dels seus companys. I després del dinar de celebració, tot i que estava molt emocionat, va dir que “A Can Banús he tornat a néixer, he viscut com amb la meva família i la resta d’usuaris són els meus germans. La Fundació ha estat clau per sortir del pou. Estic molt agraït per la vida que m’heu donat i per confiar en mi. Moltes gràcies.”

Per tot l’equip de Can Banús ha estat un orgull i aprenentatge acompanyar –lo en el seu creixement i veure com reneixia una persona oberta, expressiva i amb molt d’humor. I amb molta seguretat en si mateix i autoestima per tirar endavant. És una persona molt estimada pels professionals i per la resta dels companys. Des de Can Banús li desitgem el millor en aquesta nova etapa que ha iniciat a Itaca.