Actualitat

02/04/2024

Celebrem el quart any dels projectes d’intervenció social del CES Joan Maragall

Des de fa quatre anys, el Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall i la Fundació Acollida i Esperança porten a terme un projecte d’intervenció social anomenat Tallers contra l’estigma. El passat 21 de març vam celebrar-ho amb una jornada de cloenda amb un aperitiu entre l’alumnat, l’equip educatiu i les persones residents. 

CES Maragall a Can Banús, Badalona

En 4 anys han participat més de 90 alumnes d’integració social

Tallers contra l’estigma és un projecte d’intervenció social dut a terme per l’alumnat de 2n del CFGS d’Integració Social del CES Joan Maragall situat a Badalona.  

Aquest any, s’ha realitzat amb la participació de l’equip d’educadors/es de Can Banús i ha anat dirigit les persones residents del servei d’acollida. La Laura Terraza, docent a Serveis socioculturals i a la comunitat del CES Joan Maragall, ens comenta que: “els objectius generals han estat, per un costat, afavorir les relacions socials positives entre els residents i millorar les seves habilitats socials i per l’altre, promoure la inclusió social i trencar els estigmes envers les persones amb VIH. Aquests objectius s’han treballat a través de diferents activitats i dinàmiques al llarg de set setmanes. 

Alumnat d'integració social del CES Joan Maragall

Una experiència molt positiva per l’alumnat, l’equip educatiu i les persones beneficiàries del servei

Aquests tallers i jornades d’apropament entre el món acadèmic i el professional tenen molts beneficis. Totes les persones que hi participen hi surten guanyant. En paraules de l’Adrià, un dels educadors socials de Can Banús: Per una banda, les persones residents coneixen altres realitats i es mostren molt agraïdes en veure com les estudiants intenten aportar el millor d’elles. Experimenten nous tallers enfocats a generar dinàmiques de grup,  millorar la convivència i l’autoconeixement.”  

I afegeix: “Per l’altra banda, l’alumnat coneix els fonaments de la intervenció socioeducativa a Can Banús, el perfil professional i les funcions en relació amb les persones residents. En implantar els diferents tallers, sempre sota la nostra supervisió i la de la seva tutora al grau superior, adquireixen tècniques de metodologia activa que serveixen per a l’avaluació de les diferents competències. 

Taller d'intervenció social a la casa d'acollida Can Banús

No obstant això, cal continuar fent una gran tasca de difusió i acció social per fer front a l’estigma, en concret, del VIH/Sida. L’Adrià ens comparteix que: el que més m’ha sorprès és la desconeixença sobre el VIH en relació amb les formes de transmissió i les pors adquirides.”  

Gràcies CES Joan Maragall i alumnat per la vostra feina, la intervenció social duta a terme i per fer front a l’estigma amb tallers com els vostres!