Actualitat

21/06/2024

56 entitats beneficiàries celebrem el Fons d’Acció Social de la Sagrada Família

Fons d'acció social de la Sagrada Familia 2023-2024

Què és el Fons d’Acció Social de la Sagrada Família?

El fons té com a finalitat el cofinançament de projectes socials promoguts per entitats sense ànim de lucre. L’àmbit d’actuació és a l’àmbit de l’Arxidiòcesi de Barcelona i està adreçat a ajudar a respondre les necessitats i demandes socials actuals amb la finalitat de crear una societat més solidària i més justa. A continuació, compartim amb tu un vídeo explicatiu: 

En aquesta primera convocatòria, el temple ha seleccionat 56 projectes d’entitats socials beneficiaris del fons social de 21 municipis catalans de l’arxidiòcesi de Barcelona. Entre totes elles, hi ha la Fundació Acollida i Esperança.  

Cal destacar que, 3 de cada 10 projectes cofinançats treballen per la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, un quart en la salut i l’autonomia personal, un 23% se centren en la infància, adolescència i joventut, 1 de cada 5 en la vellesa i un 4% en migració i refugiats

La Sagrada Família preveu apuja 1,2 milions el pressupost de l’any vinent 

L’any vinent la Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria per al 2024-25, és a dir, apujarà 1,2 milions el pressupost respecte a aquest any.  

En aquest sentit, el Xavier Martínez, director general de la Junta Constructora del temple, ha detallat a Ràdio Estel, que “l’objectiu de la pròxima convocatòria és arribar al centenar d’entitats beneficiàries”. 

La Laia Pérez de Olaguer va recollir la subvenció atorgada per la Sagrada Família 

La Laia Pérez de Olaguer, directora adjunta d’Acollida i Esperança, va ser l’encarregada de rebre la subvenció pel SOPS, clínica odontològica de Badalona, dins de la convocatòria 2023 del Fons d’Acció Social de la Sagrada Família: “estem molt agraïdes a Acollida i Esperança, és una sort haver estat escollides en la primera convocatòria i tenim clar que ens presentarem de nou a la de l’any vinent.”  

En Fernando Díaz, director general de la Fundació Acollida i Esperança, també hi va assistir i va declarar al programa La Caravana de Ràdio Estel que “és un orgull aquesta primera convocatòria i és un regal que es fa a la ciutadania“.