Actualitat

11/06/2024

Celebrem el primer berenar de voluntariat 2024 a la Bisbal d’Empordà

EL PASSAT 6 DE JUNY VÀREM CELEBRAR UN NOU BERENAR, UN PROJECTE IMPULSAT PER LES MATEIXES PERSONES VOLUNTÀRIES I RESIDENTS DEL CENTRE D’ACOLLIDA CONVENT DELS FRANCISCANS.  

trobada de voluntariat la bisbal d'empordà

Berenars per a (futurs) voluntaris i voluntàries 

Enguany fem uns canvis de format i freqüència en els nostres berenars de persones voluntàries. Mantenim els mateixos objectius que quan ho vàrem organitzar l’any anterior. Aquests objectius són fomentar i reflexionar sobre l’activitat de fer de voluntàries de les persones que resideixen en el Convent i tenir un espai lúdic de trobada en un entorn exterior al Convent i en el que se sentin còmodes, en una relació més propera i dinàmica.

Menys trobades de voluntariat però de més qualitat

Hem escorçat la freqüència per millorar la qualitat. No només per tenir més temps de preparació, sinó per donar major singularitat a les trobades fugint de convertir-les en un acte periòdic més.

També plantegem modificacions de format per dues raons: “les darreres convocatòries van ser molt nombroses i això va desdibuixar una mica els nostres objectius. Així mateix, va coincidir amb una reflexió que férem pel que fa al lloc de trobada. Ens adonàrem que no podia ser un bar i que teníem, necessàriament, de trobar un espai més íntim i familiar.” – comparteix l’Antoni, voluntari del Convent dels Franciscans.

El pla de treball de voluntariat a la Bisbal d’Empordà

El pla de treball per aquest any 2024 està estructurat en tres sessions que tenen com a fil conductor la següent temàtica:

“Les persones voluntàries com a resistència a la nostra realitat”

Prèviament al berenar enviem un material per a la seva reflexió i consideració. També convidem a una persona externa a nosaltres perquè faci de mirall i ens qüestioni les coses què fem.

voluntariat fundació acollida i esperança al convent dels franciscans

Les tres sessions d’aquest any són:

Primera sessió – 6 de juny de 2024: Les persones voluntàries i el poder.

Tots nosaltres patim un poder que ens indica el que cal fer i com cal fer-ho. I tots hem participat, en algun moment i per alguna persona, d’aquest tipus de poder envers algú.

Les persones voluntàries poden ajudar a sortir d’aquest binomi entre opressió i submissió? Com ho fem? Contra quin poder resistim?

Segona sessió –  7 de setembre de 2024: Les persones voluntàries i la persona del costat.

És una forma de ser, fer de persona voluntària? Podem fer de voluntàries un cop a la setmana o és una actitud que ens acompanya? Com fem de voluntàries en el dia a dia? Exemples i referents.

Tercera sessió –  3 d’octubre de 2024: Les persones voluntàries. Una mirada endins. Cloenda i suggeriments pel 2025.

Què representa per mi, fer de voluntària? Si el que més valoro és gratuït, ja que no es pot comprar, com ho faig per obtenir-ho? D’ençà que faig de voluntària, ha canviat alguna cosa? Què?

Festa de cloenda i resum de les converses tingudes durant aquest curs. Suggeriments per la pròxima temporada.

 

Si vols fer-te voluntari/ària, completa aquest formulari de voluntariat. Gràcies a tothom que hi forma part i que ho fa possible! 🧡