Actualitat

10/04/2024

Estudiants del programa Incorpora reben els diplomes formatius a l’IPEP de Palafrugell

Avui, 10 d’abril, hem presenciat l’entrega de diplomes del curs Neteja de Superfícies Generals organitzat per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i impartit pel Punt Formatiu Incorpora de l’entitat Mansol Projectes del grup Incorpora Girona.  

Entrega de diplomas formació IPEP programa Incorpora Mansol Projectes

Formació en Neteja de Superfícies  

La formació que han rebut consta d’una durada de 134 hores en modalitat presencial (mòdul competencial i formació tècnica) i 48 hores de pràctiques no laborals realitzades entre octubre de 2023 i febrer de 2024. Aquesta formació ha estat organitzada per l’IPEP i impartit pel Punt Formatiu Incorpora de l’entitat Mansol Projectes del grup Incorpora Girona.  

En aquesta formació han après competències bàsiques i transversals i formació tècnica, com ara: identificació d’espais, eines i productes de neteja, maquinària d’ús habitual, tècniques del servei (vidres, terres, mobiliari…), entre d’altres. Les pràctiques no curriculars s’han portat a terme a La Bruixa Netejes S.L. (CEIP Pi Verd) i a l’Aparthotel Arrels d’Empordà de Palafrugell.  

Assistim a l’entrega de diplomes a l’IPEP de Palafrugell

El dimecres 10 d’abril de 2024 s’ha fet entrega dels diplomes del curs a l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell en mans de la Carme Ramírez, Cap del Servei d’Ocupació Municipal (SOMI), acompanyada per la Rocío Amparo, Tècnica del Servei de SOMI i el Mon Vaquero, coordinador de Formació del Programa Incorpora a la Fundació Acollida i Esperança. 

L’Antonia, l’Ana, la Khaddouj, l’Ethel, l’Adel i la Saana han pogut expressar el seu agraïment i han explicat la seva situació actual laboral. Seguidament, han rebut el seu diploma. L’Ethel ha comentat que li ha agradat el curs i que vol emprendre: “els pròxims anys m’agradaria crear la meva pròpia empresa de neteja.” i l’Adel ha manifestat que “l’experiència m’ha sigut molt útil i positiva. He après molt perquè a les pràctiques he tingut dues persones referents que m’han ensenyat moltes coses. 

Balanç positiu de la formació i la seva taxa de contractació  

En Mon Vaquero, coordinador de la formació, ens ha compartit que: “La valoració global de tota la formació ha estat molt positiva, amb alta participació i compromís per part de tot l’alumnat que va assistir i amb totes les facilitats per part de la direcció del SOMI i la seva tècnica.” 

“Inicialment, la van començar divuit persones de les quals van acabar quinze. De les tres baixes, dues van ser per inserció laboral durant el període del curs. D’aquestes quinze persones, avui en dia, hi estan treballant set i dues més començaran la setmana pròxima.” – ha afegit el Mon.