Actualitat

04/04/2024

Visitem la Colònia Güell i la seva cripta

El passat 26 de març, tretze persones residents de la casa d’acollida Can Banús de Badalona varen visitar la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat. 

Residents de Can Banús a la cripta de la Colonia Güell

Residents de Can Banús a la cripta de la Colonia Güell

A mig matí, educadores socials i persones residents de Can Banús, van donar un tomb pels carrers de la Colònia Güell industrial d’origen modernista construïda al segle XIX. Totes elles, van poder gaudir del patrimoni històric i artístic que s’hi respira en aquest singular municipi. Diversos edificis de gran bellesa que destaquen per la seva utilització del maó vist, però també per la incorporació de noves tècniques i materials com el ferro o el trencadís de ceràmica 

La cripta de la Colònia Güell, el tresor més ben guardat del Gaudí 

Posteriorment, van entrar a la cripta de la Colònia Güell, declarada Patrimoni Mundial per l’UNESCO el juliol de 2005. L’església d’aquesta colònia fou de gran importància per l’arquitecte Antoni Gaudí, ja que va ser el primer cop que va utilitzar de forma unitària totes les seves innovacions arquitectòniques. Gaudí va dir: “És una maqueta monumental de la Sagrada Família”. És a dir, va ser el laboratori de l’arquitecte per experimentar i després aplicar-ho al temple expiatori de Barcelona.  

La Cripta de Güell és un exemple atípic d’arquitectura perquè combina materials de colors i textures similars al sòl i la vegetació. De fet, s’integra a la perfecció amb el bosc que la rodeja.  

Finalment, després de veure tot l’entorn i la cripta de la Colònia Güell, el grup va dinar als parcs del voltant i van fer camí cap a Badalona: Fer sortides com aquesta ens ajuda a conèixer llocs nous de la ciutat on vivim, a més contribueix a establir vincles i crear vivències fora de l’espai habitual. – conclou l’Alba, educadora social de Can Banús.