Actualitat

30/11/2023

Programa d’activitats pel Dia Mundial de la SIDA

Com cada any, l’1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la SIDA. Aquest any des de la Fundació Acollida i Esperança hem preparat un programa d’activitats que comença el mateix divendres fins al diumenge.

Dia Mundial de la SIDA 2023 Fundació Acollida i Esperança

Es calcula que hi havia més de 33.300 persones a Catalunya amb VIH l’any 2022

Les xifres els últims anys estan disminuint. Tot i això, es calcula que l’any 2022, a Catalunya hi havia 33.365 persones amb VIH, és a dir, uns 4 casos per cada 100.000 habitants. Fa una dècada, gairebé es triplicava aquesta taxa d’incidència, amb 11 casos per cada 100.000 habitants.

Des de la Fundació Acollida i Esperança volem donar visibilitat a totes aquestes persones i sensibilitzar a la població per erradicar l’estigma que genera encara avui en dia.

dia mundial de la sida 2023 - fundació acollida i esperança

Activitats programades pel Dia Mundial de la SIDA

DIVENDRES 01 DE DESEMBRE

  • Paradeta a la plaça de la vila (Badalona, 11:30-13:00h): material informatiu de la fundació, llacets vermells amb imperdibles, punts de llibres i espelmes decoratives fetes pels residents de Can Banús. Es llegirà també un comunicat conjunt anomenat “Reforcem el compromís” al qual ens adherim diverses entitats i el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
  • Paradeta al carrer ample (Bisbal de l’Empordà, matí 10:00-13:00h) : tríptics informatius cedits per l’Associació ACAS de Girona i llacets vermells amb imperdibles fets pels residents del Convent del Franciscans.
  • A primera hora, publicarem a les nostres xarxes socials diversos continguts divulgatius i de sensibilització.

 

espelmes decoratives pel dia mundial de la sida 2023

 

  • El mateix divendres 01 s’estrena el calendari d’advent solidari de Badalona on participem 24 entitats sense ànim de lucre. La nostra fundació serà la que inaugurarà el calendari el dia 01 on es farà una pregunta sobre el VIH a Catalunya.

DISSABTE 02 DE DESEMBRE

  • Festa de Nadal a les 18:00h a la sala d’actes del Museu de Badalona sota el lema “La justícia social no s’improvisa”. Encara queden places lliures, inscriu-te al següent formulari d’inscripció!

Cartell Festa Nadal Acollida i Esperança 2023

DIUMENGE 03 DE DESEMBRE

  • Activitat familiar d’entreteniment a Can Banús amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà: “Descobreix els 10 tions de Nadal amagats” i “Contacontes del Tió de Nadal“. Les persones residents de Can Banús hi participaran fent de guies/monitors de l’activitat.

Activitat familiar a Can Banús, descobreix el tió de nadal amagat

 

T’esperem! Moltes gràcies per la teva col·laboració!