Actualitat

11/10/2023

Celebrem el quart berenar de voluntariat a la Bisbal d’Empordà

El passat 5 d’octubre vàrem celebrar un nou berenar, un projecte impulsat per les mateixes persones voluntàries del centre d’acollida Convent dels Franciscans 

Berenar de voluntariat del Convent dels Franciscans a la Bisbal d'Empordà

Una iniciativa lúdica i de lligam entre persones voluntàries  

Aquesta iniciativa, impulsada per les pròpies persones voluntàries, pretén establir un berenar de persones residents del Convent dels Franciscans de la Bisbal d’Empordà que fan algun tipus de voluntariat o que poden tenir ganes de fer-ne pròximament. Tanmateix, es convida a les persones residents del SAVA (Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma) de la Bisbal de l’Empordà. 

La primera trobada de berenar solidari es va dur a terme el 2 de març de 2023 i amb aquesta última, ja és la quarta ocasió per ajuntar persones voluntàries d’Acollida i Esperança dels nostres serveis del Convent. A continuació, pots veure el primer cartell intern que vàrem dissenyar pel primer berenar: 

Cartell berenar de voluntaris Convent dels Franciscans Fundació Acollida i Esperança

Aquestes trobades s’organitzen cada primer dijous de mes i tenen dos objectius. L’objectiu principal és primerament lúdic, és a dir, passar una estona juntes sense diferències entre voluntàries i fer una conversa al voltant d’una taula. En segon lloc, d’unió i per fomentar les activitats altruistes per altres persones per tal de sortir de la mateixa necessitat del jo i establir lligams i vincles forts entre totes les persones participants. 

El quart berenar es gaudeix al pati d’una voluntària

A inicis d’octubre vam poder organitzar el quart berenar, però a diferència de les primeres vegades, que s’organitzava al Bar Muntanya de l’Associació El Trampolí, aquests darrers cops ho hem dut a terme al pati de la Bel·lo, una de les voluntàries i impulsores del projecte.  

berenar de voluntaris acollida i esperança

En aquesta darrera ocasió, el voluntariat va explicar què feien actualment, on realitzaven l’acte altruista i què els suposava fer-ho. L’Anabel va explicar que fa voluntariat a la residència Zoilo Feliu de la Bisbal, on acompanya setmanalment una senyora; la Teresa, a berenar i dues vegades al mes, junt amb altes companys i companyes de Convent, van el dia del bingo i ajuden a les persones grans a posar els cigrons al cartó de la quina: “a les persones grans els alegra moltíssim quan anem. Jo estic molt a gust amb la Teresa i estem aprenent molt l’una de l’altra” – compartia amb tothom l’Anabel. 

Un altre voluntariat que fan algunes de les persones residents de Convent és amb l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Convent. Els dissabtes, quinzenalment, participen en els tallers que s’organitzen i donen un cop de mà amb els infants.  

berenar de voluntaris fundació acollida i esperança

El Cristian, el Jesús, el Jordi i el Liberto fan voluntariat a Càritas la Bisbal, s’encarreguen de preparar lots de menjar per a les persones que més ho necessiten: “Me siento muy a gusto ahí, me siento útil, no es nada duro y os lo recomiendo mucho” – comentaven els voluntaris de Càritas La Bisbal. 

Per acabar, en aquest berenar va sorgir la idea de demanar informació a la gossera de la Bisbal, on de ben segur necessitaran persones voluntàries.  

Amb el transcurs d’aquests quatre berenars ens hem adonat com d’útil i d’engrescador està sent per a totes les persones que hi participen. Esperem que n’hi hagi molts més!  

Si t’agradaria fer voluntariat a la Fundació Acollida i Esperança, no dubtis a posar-te a contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari o escrivint al correu electrònic voluntariat@acollida.org