Actualitat

01/06/2023

Primer curs de capacitació bàsica ramadera al Baix Empordà impulsat per Mansol Projectes i Llet Nostra

Aquesta formació s’emmarca a dins del Programa Incorpora de la Fundació La Caixa que facilita la integració laboral a persones en risc d’exclusió social

Aquest projecte del Programa Incorpora de la Fundació La Caixa s’ha dut a terme amb la col·laboració de Mansol Projectes, la cooperativa Llet Nostra, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament d’Ullà. Es tracta d’una formació, amb part pràctica i part teòrica, molt necessària per al sector ramader lleter boví del territori per cobrir llocs de feina de peó de granja.

Ha constat de tres parts: la de competències tècniques (95 hores) amb 5 visites a granges de la cooperativa; la de competències transversals (85 hores) amb temes bàsics com comunicació, intel·ligència emocional, treball en equip, autoestima, seguretat personal, tècniques de recerca de feina i les pràctiques no laborals en granges de la cooperativa (100 hores) on els alumnes han posat en pràctica allò après a aquesta formació professionalitzadora.

L’experiència ha estat tan positiva que s’estudiarà la possibilitat de fer una nova edició del curs en els propers mesos. Dues de les persones, a més, ja han pogut trobar una feina gràcies a aquesta formació.