Actualitat

30/04/2023

Programa de lleure del SAVA amb una estudiant d’ADE al Campus La Salle

La Dayana Navarro ha impulsat un programa de 4 sortides de lleure entre març i maig amb els homes i dones que viuen en els pisos d’autonomia del SAVA

La Dayana Navarro és estudiant d’ADE al Campus La Salle de la Universitat Ramon Llull. Està cursant una assignatura que pertany a l’Àrea de Filosofia i Humanitats i tenia com a opció realitzar pràctiques d’acció social (PAS) i va triar Acollida i Esperança per fer-ho. Es tracta d’una activitat on es fan aquestes pràctiques d’un mínim de 30h i amb el seguiment d’un tutor.

Com que la Dayana treballa als matins i estudia a les tardes, l’activitat s’havia de fer en cap de setmana i d’aquí va sorgir la idea d’implementar un programa de sortides de lleure específicament adreçat a les persones que viuen en els pisos d’autonomia de l’entitat. La Dayana va venir un dia per explicar-los el projecte, que va tenir molt bona rebuda, i també va participar un divendres a La Companyia del SAVA, l’espai per superar la soledat i recuperar l’experiència comunitària que va entrar en funcionament fa uns mesos.

S’han fet 3 sortides: una al Mirador de Montgat amb un pícnic en què persones residents com el Cooper no havia caminat tant des de feia molt anys; una al Monestir de Pedralbes, amb visita guidada; una altra al cinema amb crispetes i la última que encara està pendent per aquest mes de maig.

 

La Dayana afirma que “l’experiència ha estat genial i molt enriquidora tant per ells com fer mi. Ha estat un temps de qualitat que hem viscut junts. Hem pogut parlar de les nostres experiències de vida, de com se sentien i ens ha aportat aprenentatge i unes converses molt boniques. He recomanat l’experiència de fer aquest voluntariat a d’altres companys meus d’estudi, val molt la pena.”

 

Tothom ha valorat de manera excepcional la iniciativa i des de l’entitat es treballarà per continuar amb aquest projecte.