Actualitat

27/03/2023

La Fundació Privada Llegat Roca i Pi i Acollida i Esperança renoven el conveni anual per als projectes del SOPS i el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma

 

Divendres passat, Josep Maria Lluch, director de la Fundació Acollida i Esperança, i Mossèn Jaume Aymar, president de Patronat de la Fundació Roca i Pi, van signar l’acord que referma la col·laboració de dues de les entitats més importants de la ciutat en l’atenció a persones vulnerables per un import de 30.000 euros

El Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) i el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) d’Acollida i Esperança tornaran a comptar aquest 2023 amb el suport econòmic de la Fundació Privada Llegat Roca i Pi. Les dues entitats van renovar divendres passat el conveni de finançament de 30.000 euros que ajuda a la sostenibilitat i el creixement d’aquests dos projectes importants d’Acollida i Esperança.

 

Sobre el SOPS

El SOPS, Servei Odontològic per a Pacients Socials, és un consultori d’odontologia per a persones amb risc d’exclusió social i sense possibilitats econòmiques que està situat a la finca de Can Banús, a Badalona. Els pacients arriben sempre derivats per una treballadora social que valora la necessitat de la visita i que ens adreça una petició.

És un servei que atén pacients que, per un preu molt reduït, tenen accés a l’atenció bucodental bàsica. L’any 2022, el SOPS va atendre 630 persones, la majoria de les quals són de Badalona.

 

Sobre el SAVA

El Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma dóna suport als processos d’autonomia de persones que volen i estan preparades per fer un pas endavant cap a una vida independent. La majoria han viscut en algun recurs residencial anteriorment de la Fundació Acollida i Esperança o bé d’altra entitat social. Se’ls ajuda en la recerca d’un habitatge i se’ls proporciona acompanyament socioeducatiu i emocional que els permeti continuar sent autònoms en la seva vida diària: organització i planificació de la llar, gestió econòmica, resolució de conflictes de convivència, etc. A Badalona hi ha 12 pisos, dels quals 5 són d’autonomia i reben l’acompanyament del SAVA, i altres 7 pisos són finalistes. EL SAVA va acompanyar un total de 53 persones durant l’any passat.

 

 

Roca i Pi ha signat aquest 2023 nous convenis de col·laboració amb 30 entitats socials i 11 parròquies, principalment de Badalona, amb l’objectiu de contribuir a l’acompanyament que fan a persones i famílies en risc d’exclusió social per un import de 496.000 euros. A través d’aquests acords es dona suport a més de 14.000 persones.