Actualitat

17/02/2023

RESERVA’T LA DATA (23 de febrer) – Vine a la Jornada del Fòrum Social Metropolità

“Per una millor contractació i col·laboració econòmica i social entre els ajuntaments i les entitats socials: pràctiques d’èxit en les condicions actuals”

El director adjunt d’Acollida i Esperança, Fernando Díaz Alpuente, clourà la trobada d’aquest 2023

El proper dijous 23 de febrer se celebrarà la Segona Jornada del Fòrum Social Metropolità al Museu Picasso de 9:30 a 12h. S’ha dissenyat un espai on representants dels ajuntaments i entitats socials de la regió metropolitana reflexionaran i aportaran les seves experiències pel que fa a les pràctiques de contractació i col·laboració econòmica i social. Us podeu inscriure al següent enllaç: https://fs3.formsite.com/Formularis/fsm/index.html

El Fòrum és una iniciativa promoguda per l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva. És un espai horitzontal obert a totes les entitats socials amb activitat a la regió metropolitana, la ciutat dels 5 milions d’habitants, i als ajuntaments que hi vulguin participar. L’objectiu del Fòrum és identificar i fer front als reptes socials metropolitans desplegant una acció social tant en l’àmbit intermunicipal com público-local – iniciativa social a l’interior de l’espai de la regió metropolitana.

Els reptes als que s’enfronten els municipis de la regió metropolitana de Barcelona avui en dia, tot i tenir les seves peculiaritats, generalment tendeixen a transcendir el límit municipal. En aquest context és molt important la política en xarxa, no només entre ajuntaments o entre entitats socials, sinó també multinivell, entre els òrgans de govern i la societat civil organitzada.

És per això que enguany, la jornada se centra en un repte compartit: les pràctiques de contractació i col·laboració tant econòmica com social entre ajuntaments i entitats socials. Per fer-ho, s’ha format una taula rodona on es compartiran pràctiques d’èxit de diferents punts de la regió metropolitana, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i El Prat del Llobregat, de manera que es puguin generar sinergies, coneixement i bones pràctiques.

Fernando Díaz Alpuente, director adjunt d’Acollida i Esperança, farà la cloenda de la jornada i aportarà la visió de l’entitat respecte dels reptes de futur de contractació i treball conjunt entre administracions locals i entitats del tercer sector.

 

Què és l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva?

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva és l’actor que ofereix suport organitzatiu i metodològic entre les entitats del món local de la regió metropolitana de Barcelona. Després de més d’una dècada de treball compartit, l’Acord Ciutadà ja està format per més de 800 entitats socials, de les quals, 289 de les que hi participen regularment, i tenen seu a Barcelona, però també a altres municipis metropolitans. També formen part de l’Acord federacions de l’àmbit social, sindicats i governs intermunicipals.

És en aquest context que ara l’Acord suma la iniciativa metropolitana del Fòrum Social Metropolità per així promoure, facilitar i donar suport a les interdependències entre entitats socials i ajuntaments per afrontar amb major èxit els reptes socials de la metròpolis.