Actualitat

12/01/2023

Mor el frare franciscà Josep Gendrau, patró d’Acollida i Esperança

El Pare Gendrau, que va estar en actiu fins al darrer dia, celebrava l’eucaristia un cop al mes a Can Banús

El passat 28 de desembre moria el Pare Josep Gendrau Valls, patró d’Acollida i Esperança. En Josep Gendrau va entrar al patronat el 2018, quan va morir el Pare Costa, fundador de l’entitat i company del Pare Gendrau al Santuari de Sant Antoni de Pàdua al carrer Santaló de Barcelona. Allà hi residia i n’era el vicari. També era assistent religiós de les Monges Clarisses de la Divina Providència de Catalunya i Castelló de la Plana i assistent religiós dels OFS (Franciscans Seglars) de Badalona.

Nascut a Berga el 1943, en Josep Gendrau va fer la seva vida pastoral a Barcelona i Lleida i el 1992 va ser escollit pels frares franciscans com a ministre de la Província Franciscans de Sant Salvador d’Horta. És en aquesta època que dona suport al Pare Josep Costa i a Sor Genoveva Masip, filla de la caritat, per obrir el centre residencial de Can Banús i impulsar el naixement d’Acollida i Esperança.

 

Des de l’entitat el recordarem pel seu compromís i per la seva implicació amb els més vulnerables i per les seves aportacions al Patronat. Sempre tenia un somriure i transmetia pau. A banda de col·laborar com a patró, cada darrer dijous de mes celebrava l’eucaristia a la capella de Can Banús amb un petit grup de residents i voluntaris. La darrera missa fou el 22 de desembre i vam celebrar el Nadal. Ens sentim afortunats d’haver-lo tingut de company de camí i el trobarem molt a faltar. Descansi en pau.