Actualitat

12/01/2023

Es reprenen les trobades entre persones resident dels Convent i els avis i àvies de la Residència de Gent Gran Zoilo Feliu de la Bisbal

*foto: web Ajuntament de la Bisbal

 

Després de més de dos anys aturat per la pandèmia, el projecte de voluntariat es torna a activar amb cites mensuals per jugar al bingo i compartir una tarda de dimarts

Feia moltes setmanes que la voluntat hi era però, la durada de l’impacte del covid ha fet imposible, fins ara, reprendre el voluntariat entre el Convent i la Residència de Gent Gran Zoilo Feliu de la Bisbal. La relació entre la llar residència d’Acollida i Esperança i l’equipament de gent gran va neixer el 2014 quan es va crear un vincle de treball comunitari i es va veure que la interrelació entre els dos centres podia ser beneficiosa per les dues parts.

Des de l’equip del Convent hi havia la necessitat d’ampliar les relacions amb recursos de la població per fer més xarxa i afavorir els processos d’inclusió social. I per a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu va ser una oportunitat de potenciar el programa de voluntariat i millorar les relacions dels avis i àvies, també les intergeneracionals. D’aquesta manera, inicialment, els i les voluntàries del Convent anaven cada setmana a fer activitats amb les persones grans com ara acompanyar-les a fer sortides al mercat, jocs de taula, participar en activitats del centre i la comunitat, etc.

 

Així va ser fins a l’arribada de la primavera del 2020, quan la pandèmia va fer saltar totes les rutines pels aires i els centres residencials van haver d’aplicar protocols molt estrictes. Aquest dimarts, per fi, s’ha pogut recuperar les trobades entre homes i dones del Convent i avis i àvies de la residència geriàtrica i s’ha començat pel bingo!.Dues setmanes abans, les passejades pel mercat ja s’havien pogut reactivar i ha estat realment molt bonic veure les ganes i l’alegria amb què s’han recuperat aquestes activitats després de mesos d’aturada.