Actualitat

01/10/2022

El Monestir de Santa Clara de Fortià pertany ara a la Fundació Mercè Fontanilles

La venda de la propietat es va fer aquest octubre i s’assegura la finalitat social i la tasca amb persones vulnerables a través d’aquesta entitat amb una llarga trajectòria en l’acció social

La Fundació Acollida i Esperança i la Fundació Mercè Fontanilles fa anys que treballen plegades i comparteixen la seva raó de ser: atendre necessitats socials emergents i fer-ho des de la proximitat, el respecte i l’empatia.

És en el marc d’aquest treball conjunt i d’aquesta col·laboració entre entitats que es va plantejar i treballar una opció de transmissió de l’edifici i les terres del Monestir de Santa Clara de Fortià (Alt Empordà) que Acollida i Esperança va rebre en donació el 2012 per part de la comunitat de clarisses de Fortià.

 

En aquests anys des de 2012, la Fundació Acollida i Esperança ha desenvolupat al Monestir de Santa Clara un hort ecològic que ha donat feina a 25 persones, 16 de les quals amb discapacitat i en situació d’exclusió social; una granja de pollastres i un projecte de patés ecològics amb la producció de l’hort de la finca.

A més de les activitats que la Fundació ha desenvolupat, altres entitats socials han desenvolupat els seus projectes en aquest espai magnífic que és el Monestir de Santa Clara, a tocar de Figueres.

 

Així, en els darrers anys, Mercè Fontanilles ja hi desenvolupava projectes, un dels quals és l’acollida recent de famílies ucraïneses fugides de la guerra. També es va posar en marxa un centre de formació per a joves en risc d’exclusió social i dificultats d’inserció laboral, gestionat per la Fundació Antonio Jiménez (associada a la Fundació Mercè Fontanilles); l’empresa d’inserció sociolaboral Art Integrat que afavoreix l’accés al mercat de treball de persones en risc d’exclusió social i el centre d’acollida La Muga per a menors estrangers no acompanyats del qual es van beneficiar 66 joves.

 

Així doncs, aquesta transmissió el que fa és assegurar la finalitat social de l’espai de la mà de Mercè Fontanilles.

Volem agrair una vegada més a la comunitat de monges clarisses de Fortià la seva generositat i confiança amb Acollida i Esperança per generar projectes socials al territori. De la mateixa manera, volem desitjar tota la sort del món a la Fundació Mercè Fontanilles perquè faci créixer l’activitat social i pugui acompanyar moltes persones vulnerables que ho necessitin.