Actualitat

30/09/2022

El Miquel celebra la seva alta terapèutica de Projecte Home a Montgat

 

La seva família, els seus companys i companyes i l’equip professional de Can Banús l’han acompanyat en aquesta etapa de la seva recuperació

El Miquel Moncunill -que viu a Can Banús- ha aconseguit finalitzar el programa de 10 mesos de Projecte Home i n’ha aconseguit l’alta terapèutica. Aquell dia va significar un pas importantíssim en el seu procés de recuperació i es va voler envoltar de la seva família, companys i equip professional de referència per celebrar-ho.

En una conversa ja més pausada, uns dies després de tancar aquest procés, Moncunill afirmava: “Em sento orgullós i content d’haver assolit aquesta fita important perquè vaig començar les sessions amb molts dubtes. L’aprenentatge que he fet espero que m’ajudi a estar més preparat i fort pel que pugui venir.”

Les paraules del Miquel i les seves reflexions sobre què ha sentit durant aquests mesos posen l’accent en els aspectes més importants de la seva recuperació: ‘aconseguir l’objectiu’, ‘experiència enriquidora a nivell emocional’, ‘allunyar-me de la temptació’, ‘reconeixement i sentir-se valorat’.

Els seus companys de  Can Banús li fan costat el dia que acaba el seu procés

Superar una addicció és un procés en què es passen molts moments difícils, en què una de les opcions sempre present és la d’abandonar. Quan una persona ha superat tot això, com és el cas del Miquel, el que vol és fer-ho públic i compartir-ho amb aquells que han estat a prop durant aquest temps.

“Penso que la teràpia en grup i parlar dels neguits, de com allunyar-me del consum i de les ganes de tornar-hi, m’ha fet adonar de la necessitat d’estar bé i conscient d’on sóc. I també m’ha ensenyat a relacionar-me millor amb els diners, a posar-hi seny i fredor perquè no acabi fent coses que no vull fer”.

El Miquel viu a Can Banús des de fa mesos i, un cop feta aquesta passa important per recuperar la confiança es planteja trobar un lloc on viure i una feina de mitja jornada. “Vull tenir feina i fer-la amb solvència. Tenir una obligació i sostenir-la m’ajuda en el dia a dia i per a mi la meva vida laboral és important. La responsabilitat, els horaris, les tasques em van bé”, explica.