Actualitat

18/07/2022

Voluntariat puntual, una altra forma d’aportar a Acollida i Esperança

El passat 7 de juliol, quatre alumnes de l’entitat Autoocupació, van passar la tarda a Itaca compartint les seves experiències amb les persones residents

Es tracta d’un format de voluntariat ocasional i que no requereix d’un compromís de llarga durada però que també obre les portes de l’entitat a persones amb trajectòries diverses

 

Autoocupació és una entitat social que promou, entre d’altres, l’ocupabilitat de les persones joves amb alta vulnerabilitat social a través del voluntariat. Aquesta organització i la Fundació Acollida i Esperança han signat un conveni per fer una col·laboració en l’àmbit de voluntariat que ha consistit en la visita al pis Itaca, el passat 7 de juliol, de quatre alumnes, la Carla, seva referent i la Clàudia, la prospectora laboral que també els va acompanyar.

La trobada va començar amb una reunió de tots ells amb la Laura, educadora de tarda d’Itaca, la Mònica, responsable de voluntariat i les persones residents. Se’ls va explicar una mica la història i evolució de la Fundació i la tasca, serveis i perfil de les persones que s’atenen. També sobre el concepte d’exclusió social, les causes i les possibles conseqüències. Després es va fer una roda de presentacions de les persones residents i van explicar com viuen i s’organitzen a la casa, quines activitats fa cadascú fora de la casa i algun detall de les seves biografies.

Tant les explicacions inicials com les de les persones residents van generar curiositat i preguntes a les estudiants que, al final de la tarda, van explicar que havien après molt amb la formació que havien fet a Autoocupació i amb la trobada amb les persones d’Itaca. Abans de marxar l’alumnat i les persones residents van fer tres partides del joc Block a Block, demostrant molt enginy i habilitat conjunta.