Actualitat

25/07/2022

Ioga & Teràpia Ocupacional per la inclusió social

Durant aquest curs s’ha dut a terme un projecte de Ioga des de la perspectiva de la Teràpia Ocupacional, impulsat i gestionat des de l’àrea de voluntariat de la Fundació Acollida i Esperança,  la Dúnia de @iogaterapiaocupacional i amb la col·laboració de voluntàries del centre d’acollida Can Banús i el Convent dels Franciscans.

Creant sinergies amb l’associació Nova Frontera, d’amics i simpatitzant de gent gran de Bonmatí i Sant Julià del Llor, s’han ofert gratuïtament classes de ioga en línia a persones residents interessades en la pràctica de ioga.

El projecte ha estat elaborat en diferents fases: la inclusió dels participants, la recerca de persones voluntàries, la participació en les sessions de ioga i l’avaluació final. El paper de l’equip de voluntariat del centre ha estat clau per facilitar l’accés a les noves tecnologies, ja que no tothom tenia coneixement i també a l’hora de fer la recollida d’informació a través de les escales de valoració preestablertes per aquest projecte i la coordinació amb la professora de ioga per facilitar la inclusió.

L’objectiu del projecte de Ioga & Teràpia Ocupacional per la inclusió social, ha estat el de millorar les habilitats necessàries per a participar en activitats a la comunitat, fomentant la puntualitat, la responsabilitat, l’autoestima i les habilitat socials. Tot i que encara no s’han extret les conclusions, tot just es va fer el tancament oficial la setmana passada, s’observa que les habilitats alternatives a l’agressió i per fer front l’estrès han rebut una valoració més alta i han generat interès.

En la part més qualitativa, les valoracions subjectives per part dels participants realitzades a partir d’enquestes en línia i en la trobada de tancament coincideixen en que estan contents d’haver pogut participar en aquesta activitat i creuen que els serà d’utilitat en el seu dia a dia, i es valora de manera positiva haver pogut participar conjuntament amb persones fora de la fundació encara que fos de manera virtual.