Actualitat

18/06/2022

Can Banús acull 3 estudiants d’Erasmus d’FP en ecologia i jardineria de la República Txeca

El centre residencial també va rebre la visita d’un grup de 16 mestres de l’escola professional Szent Lázár Alapítvány d’Hongria que imparteixen matèries dels àmbits d’educació i pedagogia

Un dels objectius que marca el Pla Estratègic que la Fundació Acollida i Esperança va aprovar l’estiu passat és el de l’obertura de l’entitat a nous públics i el reforçament de la xarxa d’entitats i organitzacions amb qui treballa. En el marc d’aquest eix estratègic és on s’inscriuen dues activitats que s’han realitzat fa uns dies a Can Banús.

La primera va ser l’estada de tres estudiants d’Erasmus de formació professional que van venir a fer pràctiques relacionades amb els seus estudis -en aquest cas en ecologia i jardineria- durant un mes i una setmana. La Iveta, la Hana, la Nikola i el Simon van arribar a Can Banús a través de Bamos – Barcelona Serveis de Mobilitat, que gestiona i coordina pràctiques d’estudiants Erasmus de formació professional a Barcelona finançades per la Unió Europea. Com que són estades curtes, la idea és que siguin d’ajuda en tasques bàsiques i de suport, i que puguin viure l’experiència de treballar a l’estranger, millorant la seva formació i experiència laboral. El país d’origen de l’alumnat ha estat la República Txeca i l’idioma per poder-nos entendre ha estat l’anglès. Van fer una molt bona tasca i amb molt entusiasme.

D’altra banda i també sota el marc Erasmus +, Bamos gestiona un programa de professors que consta de visites de mestres d’altres països a entitats o empreses relacionades amb els continguts de les escoles professionals on ensenyen. El dia 12 de maig van visitar-nos un grup de 16 mestres de l’escola professional Szent Lázár Alapítvány d’Hongria, que imparteixen matèries dels àmbits d’educació i pedagogia, per conèixer l’entitat, el perfil de població que atenem i com ho fem. La visita va anar molt bé, ens va fer un dia esplèndid de sol i vam poder ser al jardí. Les professores van fer preguntes tant en la visita al centre residencial de Can Banús com en la visita al Centre Especial de Treball, fet que demostra l’interès per la feina d’Acollida i Esperança i l’acció social d’acompanyament a persones amb exclusió social i VIH/sida que fem.