Actualitat

17/06/2022

Acollida i Esperança s’adhereix a la campanya de la ILP ‘RegularizaciónYa’ per aconseguir una regularització extraordinària de persones migrants i refugiades

Diverses persones residents al Convent dels Franciscans han participat en la recollida de signatures al mercat de la Bisbal per fer créixer la iniciativa

Un grup de persones residents del Convent s’ha solidaritzat amb la campanya ‘RegularizaciónYa’ i han format part de la paredeta que ha recollit signatures al mercat de la Bisbal. La campanya, iniciada a principis de 2022, és una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén recollir 500.000 signatures per tal de portar al Congrés la proposta de llei de regularitzar  mig milió de persones que viuen a l’estat espanyol en situació irregular.

Aquesta realitat -que també afecta algun dels homes i les dones que viuen a les nostres llars residència i a la resta de serveis de l’entitat- condemna les persones a una situació d’irregularitat administrativa, exclusió, al treball en negre i a quedar fora de l’estat del benestar. A ser invisibles, en definitiva.

Abans del mes de setembre s’han d’haver recollit les 500.000 signatures i així el Congrés estarà obligat a debatre sobre aquesta proposta en un termini màxim de 6 mesos. Fa un any i mig, el text es va presentar com a proposta no de llei, amb el suport de 8 formacions polítiques però va ser rebutjada la seva tramitació

Des del Convent, doncs, s’ha volgut posar un granet de sorra en aquest projecte.