Actualitat

30/05/2022

Més d’una vintena de persones ucraïneses s’han allotjat ja al Monestir de Santa Clara de Fortià

Algunes famílies s’hi estan només dues o tres nits perquè van cap a d’altres destins i d’altres han aconseguit trobar una feina que els ha de permetre regularitzar la seva situació i establir-se a Catalunya

A dins del Monestir s’ha obert també un magatzem amb totes les donacions de roba i menjar que s’han recollit a través de voluntaris de la comarca i de la crida que va fer l’Ajuntament de Fortià, respectivament

Des de fa unes quantes setmanes, el Monestir de Santa Clara de Fortià s’ha convertit en un espai d’habitatge per a famílies ucraïneses que arriben a Catalunya fugint de la guerra. Dones amb nens petits, famílies completes de 4 persones, dones soles adultes o una dona amb una filla pendent d’una operació. Totes elles han trobat a les instal·lacions del Monestir de Santa Clara un espai on poder dormir, recuperar-se del viatge i seguir el seu camí. Algunes d’aquestes persones només han dormit dues o tres nits i han seguit viatge cap a d’altres punts de l’Estat o d’altres països. Algunes estan regularitzant la seva situació legal per buscar un lloc on establir-se i d’altres, fins i tot, ja han aconseguit trobar feina a l’agricultura o fent tasques de neteja.

Fotografies: Mercè Fontanilles

Des de l’aliança de la Fundació Acollida i Esperança i Mercè Fontanilles s’està oferint aquest espai d’allotjament per a persones provinents d’Ucraïna. L’Ajuntament de Fortià, que s’ha implicat molt en l’acollida d’aquestes famílies, va fer una crida per recollir menjar que va generar una enorme solidaritat dels veïns i veïnes del municipi i l’escola de Fortià ha treballat per tenir ràpidament escolaritzats tots els infants perquè puguin seguir amb els seus estudis i tinguin aquest espai de socialització. Una de les particularitats de l’acollida a Santa Clara és que s’hi poden tenir animals de companyia.

Fotografies: Mercè Fontanilles

També al Monestir s’hi ha obert un magatzem on les persones poden portar roba i menjar sec i també recollir-ne aquelles que ho necessitin.