Actualitat

24/05/2022

La formació del Programa Incorpora ‘Treballant en digital’ arriba a les persones residents del Convent

 

Dilluns va començar al Convent una formació en habilitats digitals adreçada a un grup de persones residents per millorar les seves capacitats i coneixement de l’àmbit digital. Des del Programa Incorpora del Baix Empordà, que gestiona Mansol Projecres, s’impulsa la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió social gràcies al compromís de les persones que hi participen i el de les empreses que hi col·laboren.

En aquest sentit, i després d’un llarg parèntesi obligat per la pandèmia i que va fer que les formacions no poguessin ser presencials, es torna a poder fer sessions de treball en persona. Aquest fet, que no és menor, afavoreix la creació d’un vincle entre professional i persona usuària, un fet clau a l’hora de treballar amb les persones que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat. Generar un ambient de confiança, crear un espai on pugui realitzar-se l’aprenentatge de manera segura, propiciar l’aprenentatge entre iguals, que l’alumnat pugui trobar suport en el grup, o afavorir l’establiment d’una xarxa de contactes (que a vegades és inexistent per a les persones que atenem des de les entitats socials) són algunes de les qüestions importants de la feina d’acompanyament que es fa des del programa.

La formació en digitalització de les persones en situació d’exclusió social severa, com és el cas de les nostres usuàries, és una porta oberta a la seva actualització en capacitats laborals i una oportunitats de posar-se al dia i preparar-se per trobar una feina al mercat laboral.