Actualitat

26/05/2022

El Convent acull novament espectacles del cicle ‘Nits del Barri del Convent’ de la Bisbal d’Empordà

Dijous 18 de maig va arrencar novament el cicle de ‘Nits del Barri del Convent’ i ho va fer enguany amb l’espectacle ‘Yogur’ de Carlo Mô basat en l’instint primari de supervivència que fa que el personatge s’obsessioni per carregar-se coses a l’esquena. Tal i com explica la crònica del cicle que ha fet la web de l’Ajuntament de la Bisbal, Carlo Mô apareix amb un mur sobre la seva esquena, carregant tot el que troba. Amb un paral·lelisme amb les càrregues de la vida, les càrregues del personatge de vegades es converteixen en quelcom estimat i necessari, i d’altres en una obra inútil i interminable, similar a la de Sísif en la mitologia grega o la de Diògenes acumulant emocions i records.

Aquest primer espectacle va tornar a obrir el Convent al barri reforçant la voluntat que sigui espai de cohesió, de relació amb els veïns i veïnes i de coneixement entre les bisbalenques i les persones residents.

Dijous 2 de juny i dijous 16 de juny, el claustre del Convent acollirà també els altres dos espectacle del cicle amb els artistes Zero en Conducta i La Churry. Les portes d’accés s’obren a les 20h, una estona abans de l’espectacle, perquè l’Associació de Veïns ofereix poder sopar amb un assortiment de tapes elaborades per les mateixes persones de l’entitat.

El cicle de ‘Nits del Barri del Convent’, organitzat per l’Associació de Veïnes i Veïns del barri del Convent, l’Ajuntament de la Bisbal i la Xarxa Gironina de Cafè Teatre, amb la col·laboració de la Fundació Acollida i Esperança, va néixer amb l’objectiu de dinamitzar aquesta zona del municipi i descentralitzar l’activitat cultural bisbalenca.