Actualitat

15/03/2022

Trobada de professionals del Servei d’Atenció a la Vida Autònoma (SAVA) de la comissió de VIH-Sida i exclusió social

Dimecres passat es va celebrar a Badalona la jornada del grup de treball de tècniques del SAVA per teixir vincles i aprofundir en àmbits de treball compartits

Trobar-se presencialment, teixir vincles, treballar conjuntament, coneixer-se i reconeixer-se com a professionals. Aquests han estat alguns dels objectius pels quals dimecres passat es va fer la jornada de tècniques del Servei d’Acompanyament per a la Vida Autònoma (SAVA) que formen part de la Comissió de VIH/Sida i exclusió de Catalunya.

 

Va ser una trobada important ja que moltes de les entitats del grup de treball té noves professionals i va ser una actualització i presentació del funcionament i els reptes de treball. Està previst que es facin tres trobades anuals per fer xarxa i consolidar aquest equip professional per resoldre temes, dubtes, pràctiques concretes… És una necessitat posar cares i saber quines persones treballen en aquests serveis especialitzats, a més de sentir que es coneixen mínimament. En aquestes jornades sempre es proposa un o dos temes de fons que siguin comuns a totes les professionals i s’aborden conjuntament per extreure’n aprenentatges. També s’està valorant l’anàlisi de casos reals de manera col·lectiva i la revisió de casos complexes en les properes sessions de treball.

 

Des d’Acollida i Esperança es fa una bona valoració de la trobada i de la tasca conjunta amb les companyes d’altres entitats que treballen amb persones amb VIH/Sida i exclusió social. Des del SAVA de l’entitat es vam acompanyar 58 persones durant el 2021.