Actualitat

24/01/2022

Acollida i Esperança i Fundació “la Caixa” signen l’Acord Incorpora Girona 2022

Aquest punt que gestiona Acollida i Esperança al Baix Empordà ha aconseguit la inserció de 119 persones al mercat de treball i ha format professionals per millorar la seva capacitat de trobar feina

Durant el 2021, des del Punt Incorpora del Baix Empordà -gestionat per la Fundació Acollida i Esperança- s’ha acompanyat fins a la inserció laboral 119 persones que han aconseguit trobar feina i començar el camí per sortir de l’exclusió social.

La Fundació Acollida i Esperança és una de les 12 entitats socials dedicades a la integració laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat, persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió social, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i persones que han passat per la presó, entre d’altres.

En un any marcat encara per la covid19, el programa Incorpora ha possibilitat a Girona 1.184 contractacions de persones amb especials dificultats per trobar feina gràcies, també, a la col·laboració de 449 empreses del territori.

De les 1.184 insercions, 576 han estat de dones i 608 d’homes. A més, 305 eren persones amb alguna discapacitat, i 879, persones en risc o situació d’exclusió. En el total d’insercions destaquen també les 95 de persones amb problemes de salut mental i emocional derivats de la pandèmia. En un any en què aquests tipus de trastorns s’han incrementat de manera preocupant, a més de reforçar la integració laboral i l’acompanyament a persones afectades, el programa ha impulsat jornades formatives i pràctiques.

El programa Incorpora, posat en marxa el 2006, té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de la feina com a forma d’inserció social. Per això, crea ponts entre les empreses i les prop de 500 entitats socials que desenvolupen el programa i amb les quals la Fundació ”la Caixa” està renovant els acords de col·laboració per setzè any consecutiu.

A Girona, les entitats que desenvolupen el programa són: Fundació Acollida i Esperança, Gentis Girona, que és la coordinadora, Fundació Altem, Fundació ASPRONIS, Clúster Èxit, Càritas Diocesana de Girona, Intermedia Girona, La Fageda, Fundació MAP, MIFAS Girona, Fundació OSCOBE, i Creu Roja Girona.