Actualitat

15/12/2021

Més de 150 persones omplen la Festa de Nadal 2021 d’Acollida i Esperança

 

La primera trobada presencial de la Fundació desde l’inici de la pandèmia ha estat un èxit de públic i el retorn a una activitat molt estimada per les persones residents, voluntàries i treballadores de l’entitat

El Museu de Badalona va acollir dissabte dia 11 de desembre la Festa de Nadal de la Fundació Acollida i Esperança. Més de 150 persones van omplir les butaques de la sala d’actes en una trobada marcada pels riures i les emocions dalt de l’escenari i per l’alegria i les abraçades amb mascareta a la platea durant l’estona prèvia a l’espectacle.

L’acte va començar amb les paraules de Josep Maria Lluch, director general de la Fundació que va posar en valor les “moltes ganes de retrobar-nos i celebrar el Nadal amb vosaltres perquè l’any 2020 va ser molt dur per tothom. Totes vam tenir por, por a aquest virus desconegut. I en especial vam tenir por a les cases d’acollida on viuen persones immunodeprimides. I on als inicis no hi havia mascaretes ni EPIS que van trigar un mes llarg en arribar. L’Ana Avila, infermera de Can Banús, m’explicava que a les nits no dormia pensant en el què passaria si el covid19 entrava a les cases. Però no vam defallir i, tant les persones residents com les persones professionals, vam estar a l’alçada i cadascuna va aportar el seu granet de sorra per a què la convivència durant el confinament (que a les llars residències fou més llarg) fos més agradable. A totes elles, persones residents i professionals, gràcies. I gràcies a totes les persones que ens vàreu recolzar l’any passat i els que ens ajudeu aquest any.”

El mag badaloní Enric Magoo ha posat la màgia la trobada amb un espectacle on ha connectat amb el públic des del primer moment i on ha fet participar alguns dels espectadors més petits i també persones residents i treballadores de Can Banús.

 

Per tancar l’acte, Estíbaliz López Torrent, la presidenta de la Fundació Acollida i Esperança va adreçar unes paraules al públic i va destacar que “som una petita comunitat que aboca esforços, hores de dedicació i diners per tal d’acollir amb autenticitat, com deia el Pare Costa, per fer néixer l’esperança en un cor trencat. Una comunitat que va néixer en temps d’una pandèmia, la de la VIH/SIDA, i que ara ha vist com en travessem una segona, la de la COVID19. I com tot el que hem viscut com a Fundació ens referma en una idea: si tornéssim a néixer avui, tornaríem a triar aquest camí. Tots els que ens reunim avui trobem a faltar persones que ja no hi són però que han format part de l’entitat. Cal tenir un record per a totes elles, perquè la seva dedicació ha construït el que avui és Acollida i Esperança.”

Bon Nadal i un 2022 ple de màgia!