Actualitat

26/11/2021

La Taula Sense Llar de Badalona reivindica els drets de les persones sense llar i denuncia la seva vulneració

La trobada en motiu del Dia Mundial de les Persones Sense Llar ha aplegat prop d’una cinquantena de persones a la plaça de la Vila

L’acte s’emmarca en l’objectiu de la Taula d’incidir durant els propers anys en sensibilitzar sobre la realitat complexa del sensellarisme i sobre la necessitat de promoure intervencions i serveis d’acompanyament i atenció.

La Taula Sense Llar de Badalona ha celebrat, com fa des de l’any 2018, el Dia Mundial de les Persones Sense Llar coincidint amb la data de la commemoració a Barcelona. Ha estat en un acte que ha tingut lloc aquest dimecres 24 a la tarda a la Plaça de la Vila de Badalona.

L’objectiu principal de l’acte ha estat fer més visibles les persones sense llar i contribuir a la sensibilització sobre aquesta problemàtica entre la ciutadania. Segons han recordat els representants de la Taula Sense Llar de Badalona, i d’acord amb les xifres del Recompte de Persones Sense Llar realitzat al maig de 2021 a la ciutat, 48 persones dormien als carrers de la ciutat i 299 més estaven allotjades en centres, pisos d’entitats, en pensions i habitacions de relloguer o viuen en habitatges inadequats. És a dir, l’emergència habitacional afecta no només les persones sense sostre, que no tenen un lloc per viure, sinó centenars d’altres a la ciutat de Badalona que no tenen una llar i viuen en espais molt precaris.

Sònia Lacalle de Càritas Diocesana de Barcelona, responsable de l’assessoria jurídica i acompanyament en drets, s’ha referit precisament als drets de les persones sense llar destacant la seva vulneració i encoratjant ciutadania i administracions a treballar per fer desaparèixer el sensellarisme. Seguidament dues persone voluntàries del centre diürn Folre han llegit el Manifest de la Campanya de Persones Sense Llar 2021.

 

L’acte ha reunit persones que han patit o pateixen situació de sense llar, persones voluntàries i persones d’entitats socials i veïns i veïnes de Badalona. També ha comptat amb la presència de David Torrents, regidor de Serveis Socials, que ha agraït la tasca a voluntàries i entitats.

Ara fa quatre anys de la creació de la Taula Sense Llar de Badalona, un espai de trobada i treball format actualment per entitats d’acció social que a Badalona que desenvolupen programes d’atenció i acompanyament a persones en situació de sense llar -Sant Joan de Déu Serveis Socials, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Acollida i Esperança, la Fundació Mambré i Creu Roja Barcelonès Nord-, juntament amb Serveis Socials de l’Ajuntament.