Actualitat

17/11/2021

Comencen els treballs de restauració de l’absis de l’Església del Convent dels Franciscans

Les tasques de rehabilitació es duen a terme gràcies a una donació de material de l’empresa Saint-Astier

Des de fa uns quants dies, el Convent s’ha convertit en un espai de treballs de construcció. O més ben dit, de treballs de reconstrucció perquè l’equip de persones que hi resideixen s’ha animat a començar la rehabilització de l’absis de l’Església del Convent dels Franciscans que necessitava una reparació urgent. Els “operaris” fan el morter per omplir algunes esquerdes que havien sortit en els darrers temps i poc a poc, amb una activitat diària, van treballant per a la seva recuperació.

Les tasques de rehabilitació es duen a terme gràcies a una donació de cal de l’empresa Saint-Astier, líder en materials de contrucció per a la restauració de patrimoni i bioconstrucció de qualitat.

 

En el taller de construcció de les persones residents aprenen les mides que es necessiten per exemple, fer el morter de manera adient perquè es pugui utilitzar a les juntes de les pedres. Aprenen, per tant, petites nocions de la professió de paleta i operari de la construcció. Aquest espai formatiu no només serveix per restaurar un mur que és patrimoni d’Acollida i Esperança sinó que s’educa en el procés de recuperar i cuidar el que ens envolta.