Actualitat

22/10/2021

La Fundació Acollida i Esperança, present a la Fira UPF Solidària

El director adjunt de l’entitat, Fernando Díaz Alpuente, ha participat a la taula rodona sobre reptes de futur de les entitats del tercer sector

En el marc de la Fira UPF Solidària, el passat 22 d’octubre es va celebrar la taula rodona “Nous reptes per al Tercer Sector” amb diferents representants d’entitats del tercer sector d’àmbits diversos. Amb la moderació d’Ester Oliveras, vicerectora de Compromís Social i Sostenibilitat de la UPF, hi van participar Hugo Coll, d’Azada verde, Silvia Delgado de Creu Roja, David Díaz, d’Oikocredit Catalunya, Cristina Planas, de Coravis, Irene Zendrera, de Transpirenaica Social Solidaria i Fernando Díaz Alpuente, d’Acollida i Esperança.

En el transcurs de la taula rodona, Díaz Alpuente va presentar l’entitat i va parlar dels 3 reptes de futur d’Acollida i Esperança en relació a les persones que acompanyem: l’estigmatització encara present a la societat cap al col·lectiu, la mancança d’habitatge i l’envelliment prematur. En aquest sentit, Alpuente també va ampliar el focus per exposar els 3 reptes que afronten les entitats del tercer sector en el seu conjunt i que tenen a veure amb un infrafinançament públic, el trencament de les comunitats i entorns socials que ens recolzaven i suplien aquesta manca finançament i les noves realitats socials que poden modificar els objectius de les entitats i a les quals cal parar atenció i reflexionar-hi com a entitats.

Totes les entitats presents a la trobada virtual van coincidir en la necessitat de comptar amb un voluntariat estable i conscienciat dins de les organitzacions per obrir portes i fer arribar la tasca d’acció social que fan a la societat.