Actualitat

13/10/2021

El Convent participa al projecte comarcal “Entre” sobre gènere, diversitat, feminisme i antiracisme

La iniciativa, impulsada per l’Oficina Jove del Baix Empordà, va adreçada a fer trobades mensuals amb adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys

Les persones que viuen al Convent hi participen de la mà de la Biblioteca de la Bisbal recomanant libres i animant les persones joves a interessar-se pel projecte a través de la lectura

L’Eladio, el Jordi, la Cinta, l’Esther, el Josep Maria, la Yolanda i la Minea són alguns dels homes i les dones que viuen i treballen al Convent dels Franciscans de la Bisbal d’Empordà. I són les persones que han decidit participar en un projecte de l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Baix Empordà que es diu “Entre” i promou trobades mensuals per adolescents sobre feminismes, LGTBIQ+ i antiracisme.

Així doncs, des de l’Oficina Jove del Baix Empordà i el col·lectiu “Lo Relacional”, que dinamitza el projecte, s’ha posat en marxa aquest espai mensual de trobada i de creació cultural adreçat a joves amb diverses expressions de gènere i sexualitat amb l’objectiu de treballar inquietuds, el cos, la sexualitat o el gènere a través de la llibertat i la creativitat. Es vol, així, prevenir la violència de gènere i de qualsevol tipus.

El gra de sorra de les persones residents del Convent al projecte consisteix a recomanar llibres juntament amb la Biblioteca de la Bisbal i engrescar i donar a conèixer a la joventut aquest programa i fer-ho tot enregistrant vídeos que serviran per a la difusió de “Entre”.

La seva implicació en el projecte és l’exemple i la manera de fer xarxa amb entitats de la comarca i d’obrir la porta a la participació a col·lectius com el de les persones que resideixen als centres de la fundació, que sovint poden quedar excloses de l’esfera pública.