Actualitat

08/09/2021

Vacances de 2021 de la Fundació

Com cada any, les persones que resideixen als serveis de la Fundació Acollida i Esperança i l’equip d’educadors i treballadors de l’entitat han marxat uns dies de vacances per desconnectar, fer turisme i gaudir d’un temps compartit

Les vacances de la Fundació aquest 2021 han estat una mica diferents perquè per primera vegada cada casa ha fet les seves vacances amb el grup de convivencia del servei enlloc de fer-les tots junts en un mateix habitatge. Però malgrat això, les vacances de la Fundació segueixen sent un moment de desconnexió, de respirar, de xerrar i de descansar en un entorn de natura que no és el de cada dia.  

Les vacances 2021 han tornat a ser, doncs, un moment de viure i conviure de manera diferent per als residents i els treballadors de l’entitat. Un espai de conversa, de joc, de debat i de compartir històries i projectes de futur.

Can Banús i el Convent dels Franciscans han anat aquest 2021 de nou a la Garrotxa on han pogut aprofitar les opcions de turisme i el paisatge d’aquest territori. A banda de les passejades al voltant de la casa de colònies de Mas Coromina, a la Vall d’en Bas es va fer una sortida a la Cooperativa de La Fageda, a Santa Pau. La visita a aquest projecte va permetre als dos equips visitar la granja de vaques d’on surt la llet per a l’elaboració de tots els seus productes làctics i la fàbrica on es produeixen els iogurts . Però més enllà de la visita i les explicacions de l’equip de la Fageda, la trobada va servir per veure en directe un projecte que té com a objectius millorar la qualitat de vida i promoure la integració social de persones de col·lectius vulnerables de la Garrotxa.

La resta d’activitats van consistir en una visita al poble de Besalú, una ruta pels volcans de la Garrotxa i una festa final de comiat eivissenca amb música i ball.

Per la seva banda, Itaca va fer les vacances a l’espai del Convent dels Franciscans i van aprofitar l’estada per conèixer l’Empordà. L’equip del pis del carrer Ample va repartir el seu temps entre estones de platja, una passejada per Peratallada, excusions en caiac pel riu i la visita als Clots de Sant Julià, a Forallac, unes antigues canteres excavades a la roca.

Aquest temps d’estar junts i fer activitats diferents a les del dia a dia sempre aporta aire fresc i noves energies per encarar aquest mes de setembre. Visca les vacances de la Fundació!