Actualitat

30/06/2021

Nou taller d’Art brut al centre d’acollida Convent dels Franciscans impartit per una persona voluntària

El 10 de juny la voluntària Bel·lo Torras va presentar el nou taller d’Art brut a totes les persones residents al centre d’acollida Convent dels Franciscans. La idea era que les persones que viuen al Convent coneguessin el concepte d’Art brut i que es poguessin apuntar al taller les que estiguessin interessades.

Juntament amb l’equip d’educadores, la Bel·lo va explicar el concepte d’Art brut destacant sobretot que no cal cap formació artística, que tothom el pot fer i que el més important és expressar-se a través del que es faci. Deixar pas a aquesta expressió, a la imaginació, a la creació que qualsevol persona pot plasmar en una pintura, un text, una cançó…

Ja s’ha realitzat el primer taller d’Art brut al Convent i ha anat molt bé. Fins i tot s’havien previst unes pautes per si calien però tot ha fluït i cada persona ha treballat en una obra lliure, que es podia fer amb qualsevol material i sobre qualsevol temàtica. També es comentarà què arriba a les persones de les obres de les altres per compartir-ho.

El taller s’imparteix els dijous a la tarda i s’hi han apuntat deu persones.

Una de les definicions que es va donar sobre l’Art brut a la presentació del taller a les persones residents va ser: “Arte de aquellos que tienen un subconsciente distinto, preñado de ideas propias que brotan a borbotones, sin necesidad de dirigirse a nadie”. També la seva originalitat i individualitat i que no està provocat pel lucre sinó pel plaer o la necessitat d’expressió.