Actualitat

25/06/2021

Memòria 2020 de la Fundació Acollida i Esperança: “Revolts en el camí”

“Revolts en el camí” és el títol de la Memòria 2020 de la Fundació Acollida i Esperança, que explica l’activitat anual i inclou cinc testimonis de persones acompanyades per l’entitat per transmetre les seves dificultats i la lluita en el seu procés de recuperació. Durant el 2020 Acollida i Esperança ha acompanyat un total de 870 persones. Veure Memòria 2020

La intenció és fer palès que és una lluita contínua i complicada, en la qual l’entitat dona suport fomentant l’autonomia. Fer protagonistes els testimonis d’aquestes persones, reflectir la seva veu. Totes elles formen part de la societat, que ha de ser més inclusiva, i no poden quedar al marge.

Aquestes són algunes de les frases destacades en aquestes històries de vida que es poden llegir a la Memòria:

“Va haver-hi un moment en què o desapareixia o li donava una volta a tot: se’m va encendre un llum al cap”, José Membrado.

“Sempre tens presents les coses que t’has perdut, però encara em queda alguna cosa bona”, Óscar Larrondo.

“Ningú busca una vida com la que he tingut jo. Tu tries a la teva vida, però hi ha coses que passen per les circumstàncies”, Margarida da Silva.

“El carrer mata. Quan veus a algú que viu al carrer no saps com ha estat la seva vida ni com és de dur”, Lluís Miró.

“Ho explico tot això perquè potser pot ajudar altres persones. Amb totes les forces i suport es pot aconseguir”, Emilia Llopis.

A la Memòria es pot consultar també un apartat sobre el Voluntariat durant el 2020, informació i xifres dels diferents serveis -Can Banús, Convent dels Franciscans, Itaca, SOPS, SAVA, Servei d’Habitatge i Mansol Projectes- l’estat de comptes i notícies destacades de l’any, així com les organitzacions/empreses que donen suport a la Fundació.