Actualitat

29/06/2021

La banda sonora del pis d’inclusió Itaca: una cançó a cada assemblea

Cada divendres es fa una assemblea al pis d’inclusió Itaca on les persones que hi viuen i les professionals comparteixen com ha anat la setmana. Es posen en comú punts sobre l’organització i sobre les tasques del dia a dia al pis, la convivència, propostes…

En relació amb les assemblees, hi ha una nova dinàmica que es va encetar a principis d’aquest any que està ajudant a exterioritzar i compartir temes personals i emocions: cada assemblea comença i acaba amb una cançó escollida per una de les persones residents.

La música fa possible connectar amb històries, records i sentiments personals del passat i del present i sovint a través de les cançons és més fàcil explicar-ho o surten coses que és difícil expressar en una conversa.

Aquí podeu veure algunes cançons escollides aquestes últimes setmanes i històries vinculades expressades a través d’elles:

  • November Rain de Guns N’ Roses. “A mí me gusta el rock… Éramos jóvenes, vivía en Alemania. En esa época conocí a la que era mi pareja y de regalo la invité a este concierto… Fuimos unos amigos con una furgo… Todo iba bien, el trabajo, el amor… Y un día lo pierdes todo… Ese momento se me quedó grabado en la cabeza”, José.
  • Libertad para ti de Los Calis: “Cuando la escuché me emocioné… Sé lo que es estar ahí de pequeño. Me imagino a la gente que no conozco y que ahora deben estar en los centros donde yo estaba (…) La libertad es lo más grande”, Lorenzo.
  • Beautiful day de U2: “Cuando se pone todo negro me pongo los auriculares y el vídeo y me imagino que estoy en un concierto cantando: it’s a beautiful day… na na… It’s a beautiful day… na na na… Hoy ha hecho un buen día”, Andrés.