Actualitat

25/05/2021

Resultats del tercer Recompte de persones sense llar de Badalona (Taula Sense Llar de Badalona)

La Fundació Acollida i Esperança, com una de les entitats membres de la Taula Sense Llar de Badalona, ha participat en l’organització del tercer Recompte de persones sense llar de Badalona la nit del 19 al 20 de maig. La mateixa nit es feia el Recompte a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma.

El tercer Recompte de persones sense llar a Badalona ha comptat 48 persones dormint a la via pública: 33 homes, 4 dones i 11 que no s’han pogut identificar. Ha estat possible gràcies a la participació de 137 persones voluntàries.

A aquesta xifra cal sumar les 299 persones -262 homes i 37 dones- allotjades en centres, pisos d’entitats, en pensions i habitacions de relloguer o que viuen en habitatges inadequats. Més informació al web de la Taula Sense Llar de Badalona.

A causa de la covid no s’ha pogut fer la trobada que es feia habitualment amb tot el voluntariat del Recompte als jardins del centre d’acollida Can Banús però des de la Taula Sense Llar s’espera tornar a fer-la en el proper Recompte, previst per al 2023. També la realització d’alguna enquesta/qüestionari/entrevista a les persones sense llar de la ciutat per tal d’obtenir informació de caire qualitatiu a més de l’obtinguda a través del recompte quantitatiu.

Diversos mitjans s’han fet ressò del Recompte de persones sense llar a Badalona. En algunes de les aparicions ha intervingut Josep Maria Lluch, director de la Fundació Acollida i Esperança, en representació de la Taula Sense Llar de Badalona. Aquí a continuació podeu veure l’explicació dels resultats al programa Tres60 de TV de Badalona el dia següent del Recompte i una connexió de La Xarxa, amb la intervenció també de la voluntària Cristina Pruneda, que va ser coordinadora d’un dels grups la nit del Recompte.