Actualitat

27/05/2021

Chakir el Homrani visita el centre d’acollida Convent dels Franciscans a la Bisbal

Chakir el Homrani va visitar el 6 de maig el centre d’acollida Convent dels Franciscans com a conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. El van rebre Josep Maria Lluch, director de la Fundació Acollida i Esperança, Laura Martínez, directora del Convent, i Carles Pàramo, director financer de l’entitat. Acompanyaven també al Conseller el Homrani en Joan Martí, director dels Serveis Territorials de Girona (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies), la Maite Bravo, regidora de Serveis Socials de la Bisbal d’Empordà, i l’Enric Marquès, alcalde de la Bisbal.

L’objectiu de la trobada, que es va incloure dins d’una visita institucional a la Bisbal d’Empordà, era que el Conseller conegués personalment el servei ofert per la llar residència Convent dels Franciscans, que atén i acompanya persones que viuen amb el VIH/sida en situació d’exclusió social. La Laura Martínez va ensenyar-li els diferents espais del centre i el Conseller també va poder conèixer algunes de les treballadores que fan atenció directa.

Dins de la visita es va organitzar una reunió al claustre del Convent entre el Conseller i les persones residents en la qual elles mateixes van exposar per què han ingressat al centre (problemes de salut, passat d’addiccions, manca de recursos i d’habitatge, trencament de relacions familiars i socials, etc.), la seva experiència al Convent i punts de millora.

El ja exconseller Chakir el Homrani, que ha deixat el càrrec després de la constitució del nou Govern de la Generalitat, ens ha fet arribar una carta a les entitats socials visitades durant la legislatura tornant a agrair l’esforç realitzat durant l’últim any davant la covid i també destacant els “objectius d’inclusió, dignitat i apoderament” que fan possible les entitats.