Actualitat

21/04/2021

Primera gimcana dins del taller de rehabilitació cognitiva al Convent

Dins del taller setmanal de rehabilitació cognitiva que es realitza al centre d’acollida Convent dels Franciscans s’ha incorporat l’organització de gimcanes. L’objectiu és que totes les persones residents puguin treballar diferents aspectes com la memòria, l’atenció, la concentració, l’orientació o les habilitats motores d’una manera diferent i més atractiva.

El taller de rehabilitació cognitiva respon als possibles factors de risc de deteriorament cognitiu i/o l’envelliment prematur de les persones acompanyades als centres d’acollida. És per això que es realitzen sessions pensades per generar reptes cognitius a través d’activitats molts diverses i el joc és una d’elles.

A la primera de les gimcanes, realitzada al març al Convent, les persones residents havien de reconèixer fotografies de diferents espais del centre i resoldre enigmes relacionats a través de paraules i números. Cal dir que la temàtica va ser una idea de l’Andrea Cruz, la treballadora encarregada de la neteja al centre, que va plantejar que podria ser una activitat interessant de fer amb les persones residents. A partir d’aquí la Maria Garcia, educadora i psicòloga, va adaptar i desenvolupar la idea per incorporar-la dins del taller de rehabilitació cognitiva.

Aquesta primera gimcana va motivar molt les persones residents i s’ha decidit repetir-la periòdicament en el marc del taller de rehabilitació cognitiva.