Actualitat

19/03/2021

Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, visita la Fundació Acollida i Esperança

Monsenyor Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, ha visitat el 17 de març la Fundació Acollida i Esperança per conèixer personalment l’entitat. Ha visitat alguns dels serveis de la Fundació, que promou espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social.

En concret ha conegut de primera mà el centre d’acollida Can Banús, seu de la Fundació, el Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) i el Centre Especial de Treball Mansol Projectes. La visita ha començat amb una pregària a la capella de Can Banús on també han participat persones que viuen al centre d’acollida.

Josep Maria Lluch, director d’Acollida i Esperança, ha explicat els orígens de l’entitat fent èmfasi en el treball del pare Josep Costa i de sor Genoveva Masip en la posada en marxa del primer servei, el pis Itaca, per acollir als anys noranta persones amb VIH/sida excloses socialment. L’any 1993 Acollida i Esperança es va constituir com a fundació canònica sota el protectorat de l’Arquebisbat de Barcelona.

“Vetllem perquè l’esperit de proximitat i d’acollida dels inicis es mantingui”, ha remarcat el director de la Fundació. En aquest sentit Monsenyor Javier Vilanova ha destacat que “l’ambient familiar i d’estimació és fruit de la presència de Déu”. També que “és important començar però també és important perseverar en l’ajut dels uns als altres”.

A més del director de l’entitat, el bisbe auxiliar de Barcelona ha estat acompanyat durant la visita per Mn. Àngel Zambrana, del Secretariat de pastoral pels marginats; el pare Josep Ribalta; el pare Josep Gendrau, membre del Patronat d’Acollida i Esperança, i Carles Pàramo, director financer de la Fundació. A la visita a Mansol Projectes s’hi han sumat Carles Omegna, director del CET, i Elena López, responsable de l’Àrea Social del Centre Especial de Treball.