Actualitat

29/03/2021

“Les drogues t’afecten la ment i les emocions”: xerrada online a l’Institut Francesc Cambó i Batlle (Verges)

El Jordi, resident del Convent, ha participat en una xerrada online a alumnes de 2n d’ESO.

 

Aquest any no estem anant físicament a fer xerrades als instituts a causa de la covid però sí que hem realitzat xerrades online. Com la dirigida a l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle (Verges) el 19 de febrer. En ella la Laura Martínez, directora del Convent dels Franciscans, va explicar la tasca que es realitza al centre d’acollida i l’acompanyament a persones que viuen amb el VIH/sida i en situació d’exclusió social. Després el Jordi Clop, resident, va donar el seu testimoni de vida.

Us deixem unes paraules de valoració de la xerrada de la Laura, en Jordi i també dels i les estudiants, que van fer arribar una carta d’agraïment al Convent després de la xerrada.

 

“Intentem traslladar a les persones joves per què existeixen entitats socials com la nostra i de sensibilitzar en relació a l’exclusió social. També creiem que a part de l’explicació que podem donar els professionals, es bo que parlin les persones que acompanyem perquè el missatge en primera persona pot arribar molt més”, Laura Martínez, directora del Convent dels Franciscans.

 

“Em va agradar molt participar en la xerrada, vaig intentar parlar com un “youtuber”. Els hi vaig dir que des de la meva experiència els aconsello no consumir drogues perquè fer-ho t’afecta la ment i et desequilibra emocionalment. També que el meu objectiu és no recaure en les drogues i poder anar a un pis on pugui ser autònom. Notava que estaven molt atents: em vaig quedar de pedra perquè em van aplaudir i tot!”,  Jordi Clop, resident

 

“És important que aprenguem a conviure amb aquestes realitats i a no amagar-les. El vostre testimoni valent ajuda a entendre que les realitats de cadascú són diverses i que a qualsevol ens pot tocar viure una realitat semblant. Ser-ne conscients per poder-hi trobar solucions i per poder acompanyar a canviar-ho creiem que és positiu. Escoltar el testimoni d’en Jordi ens va emocionar. Vam poder comprovar que ha hagut de superar situacions adverses i alts i baixos en el seu dia a dia, però amb persistència, voluntat i l’acompanyament de totes les persones del convent ho ha anat aconseguint. Fins i tot manté l’energia per fer-nos-ho arribar i mostrar que és possible sortir-se’n”, estudiants de 2n d’ESO de l’IE Francesc Cambó i Batlle.