Actualitat

01/12/2020

Dia Mundial de la Sida 2020: “Compartim compromisos i respostes”

La Fundació Acollida i Esperança s’ha tornat a adherir al manifest conjunt amb motiu del Dia Mundial de la Sida (1 de desembre), signat per més de 130 entitats. Aquest any, sota el lema “Compartim compromisos i respostes” es vol continuar fent èmfasi en la importància que té la participació de tota la societat en la resposta enfront del VIH.

El comunicat conjunt posa de manifest que “Per acabar amb les pandèmies del VIH i de la COVID-19, coincidents en el temps, és necessària la mateixa aproximació holística basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i que la societat s’involucri en les mesures que es prenen. És clau que se’n segueixi impulsant el monitoratge, la prevenció, la detecció precoç i el tractament, i eliminar l’estigma i la discriminació associats, posant les persones en el centre de les actuacions, fonamentant-les en els drets humans i amb perspectiva de gènere”.

Des de l’any 1987, cada 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida per donar suport a les persones que viuen amb el VIH, per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius en la resposta enfront del VIH.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.