Actualitat

27/11/2020

La Fundació Acollida i Esperança participa en el Dia de les Persones Sense Llar 2020 (Taula Sense Llar de Badalona)

 

La Fundació Acollida i Esperança, com a entitat membre de la Taula Sense Llar de Badalona, ha participat en la commemoració del Dia Mundial Sense Llar 2020 a la ciutat (26 novembre). El missatge que s’ha volgut transmetre és que la manca d’habitatge crea exclusió.

Encara que des de la Taula no hem organitzat un acte presencial com es venia fent des de fa dos anys, hem compartit el contingut del Decàleg de Reflexions sobre el sensellarisme elaborat per les entitats membres. Hem recordat aquest Decàleg amb imatge i vídeo a través de les xarxes i també l’hem llegit amb les persones residents al centre d’acollida Can Banús.

També hem volgut difondre el punts de vista de persones que han viscut la realitat de viure al carrer. Com el Lluís, que ha viscut 8 anys al carrer i que ara és resident a Can Banús. Ell diu que “la calle mata” i destaca la por que es passa vivint al carrer i la protecció que sents quan tens un sostre. Aquí teniu algunes de les seves opinions i també afegim a continuació reflexions de diferents persones residents de Can Banús quan vam llegir el Decàleg el 26 de novembre al centre.

“La calle mata, es muy dura. Quien diga que no ha pasado miedo viviendo en la calle miente. Pasas mucho miedo, duermes con un ojo abierto y otro cerrado. Y mucha hambre, mucho frío…”

“Los años pasan y siempre hay muchas personas viviendo en la calle.”

“Cuando ves a alguien en la calle no sabes cómo ha sido su vida ni sabes lo duro que es. Falta empatía.”

“En la calle eres invisible.”

“Vivir en la calle afecta a tu salud mental.”

“Falten pisos socials, sobretot adaptats.”

 

Més informació a notícia de la Taula Sense Llar de Badalona