Actualitat

21/10/2020

Més autonomia: dos residents del centre d’acollida Can Banús entren a un pis de SAVA

En Josep Maria i l’Edmar, que han viscut al centre d’acollida Can Banús, han entrat a viure a un pis de SAVA a Badalona aquest mes d’octubre i, per tant, inicien una vida més autònoma.

La Lucía Parreño, directora de Can Banús, diu que l’equip està content perquè els dos han fet un bon procés al centre i perquè “són molt conscients de per tot allò que han passat i del punt en què es troben ara”. “El fet que tinguin bona relació i que marxin els dos alhora al mateix pis farà també que, a més del seguiment del servei de SAVA, puguin recolzar-se entre ells en aquest camí cap a l’autonomia, que no és fàcil”.

Per a l’Edmar acostumar-se a la dinàmica de Can Banús, a tenir horaris, tasques, etc. va ser complicat en entrar a viure al centre però comenta que li va ajudar a estructurar una rutina que no tenia. Ara vol continuar la seva formació com a cuiner. I diu que “A la gente que dejo en Can Banús les doy todas mis fuerzas para que encuentren el camino”.

“Per a mi el més difícil va ser posar-me bé perquè em trobava molt malament quan vaig entrar a Can Banús” recorda el Josep Maria. “Vaig poder comptar amb companys i professionals que em van ajudar a trobar-me millor. Totes les persones que estem aquí és per coses que han passat a la nostra vida. Vull que els meus companys tinguin esperança, el seu moment també arribarà”, afegeix. “Ara em fa il·lusió tenir cura del pis i poder anar a buscar el pa cada matí”.

Amb l’Edmar i en Josep Maria el Servei d’Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) de la Fundació acompanya actualment a 57 persones que viuen a Badalona, Barcelona, Esparreguera, Figueres i la Bisbal d’Empordà.