Actualitat

07/09/2020

El Museu de Badalona mostra el passat de Can Banús com a edifici singular de la ciutat

La fotografia de Can Banús de principis del segle XX que il·lustra aquesta notícia s’ha pogut veure aquest estiu, i durant el mes de setembre, a la mostra “Badalona desconeguda” organitzada pel Museu de Badalona. Concretament dins de l’apartat dedicat a edificis singulars de la ciutat.

A la Mostra es recull el passat de Can Banús com a casa senyorial i que va ser reformada a finals del segle XIX. També que era propietat d’una família de Badalona que tenia una important empresa tèxtil a la ciutat. Anys després la finca de Can Banús quedaria abandonada.

Després d’aquests anys d’abandonament de la finca, l’any 1993 l’Ajuntament de Badalona va cedir-la per un període de 50 anys a la Fundació Acollida i Esperança perquè tingués un ús social, fet que també es recollida a l’exposició del Museu de Badalona. La Fundació, gràcies als donants i col·laboradors/es que hi van contribuir, es va ocupar de la rehabilitació de la casa per convertir-la en un centre d’acollida especialitzat per a persones que viuen amb VIH/sida i en situació d’exclusió social. El centre va començar a funcionar l’any 1996 i és la seu de la Fundació Acollida i Esperança.