Actualitat

16/07/2020

Mesures addicionals de protecció als centres d’acollida per la Covid-19 a partir del 16 de juliol

Els centres d’acollida Can Banús (Badalona) i el Convent dels Franciscans (la Bisbal d’Empordà) han aplicat i explicat a les persones residents les “Mesures addicionals de protecció als centres residencials de gent gran i de persones amb pluridiscapacitats i pluripatologia per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19”. Es tracta d’un conjunt de mesures acordades pels Departaments de Salut i Treball Afers Socials i Famílies que entren en vigor a les residències a partir del 16 de juliol.

D’acord amb aquestes mesures, entre d’altres, se suspenen les sortides de les persones residents a l’exterior, com ara els passejos (excepte en casos excepcionals). Fins a nova indicació només s’autoritzen les sortides superiors a 3 setmanes que a la tornada requeriran de l’aplicació de mesures de protecció com si es tractés d’un nou ingrés (prova PCR i aïllament de 10 dies).

L’equip de la Fundació ha explicat les mesures i recordat les recomanacions contra el coronavirus a les persones que viuen als centres d’acollida.

Durant els mesos de confinament, tot i les dificultats, es va aconseguir mantenir el benestar i la bona convivència als centres gràcies a la col·laboració de les persones residents i l’esforç dels professionals. L’objectiu és poder mantenir la salut i la convivència amb les més de 50 persones que viuen actualment als centres d’acollida Can Banús i Convent dels Franciscans. I intentar minimitzar l’impacte negatiu que pot suposar per a les persones no poder sortir ara que s’estaven començant a reprendre les rutines.

 

Explicant les mesures a les persones que viuen a Can Banús (16 juliol)