Actualitat

12/06/2020

Relleu en la Direcció general de la Fundació Acollida i Esperança

Josep Maria Lluch, fins ara director adjunt, relleva en el càrrec de director general a Mijail Acosta, que després de 28 anys de treball a l’entitat ha promogut aquest canvi “per propiciar nous lideratges i energies”.

En la darrera reunió de Patronat celebrada el passat 25 de maig es va aprovar la proposta de nomenar Josep Maria Lluch Roca com a nou director general de la Fundació. Així, Josep Maria donarà relleu en aquest càrrec a Mijail Acosta Martínez, iniciant una nova etapa a Acollida i Esperança i assumint amb il·lusió els futurs reptes en l’acció social que desenvolupa l’organització.

Aquest canvi és el resultat d’una decisió molt meditada a nivell personal pel fins ara director general, i consensuada amb Josep Maria Lluch, l’Equip directiu i el Patronat de la Fundació. Mijail ha estat 28 anys treballant a l’entitat, la major part d’aquest llarg període en funcions de gerència i direcció, i ha promogut el relleu des del convenciment que calia fer un pas al costat i propiciar nous lideratges i noves energies.

Mijail Acosta seguirà estretament vinculat a l’entitat, ja no com a professional des d’una relació laboral, però sí des d’altres espais de participació: al setembre s’incorporarà al Patronat de l’entitat podent així assessorar en el que convingui en bé dels serveis i projectes d’atenció; també seguirà participant de les activitats del grup comunitari; i finalment ha manifestat la voluntat de desenvolupar algunes activitats com a voluntari en els centres d’acollida.

Josep Maria Lluch va ésser voluntari del pis d’inclusió Itaca, treballa a l’entitat des del 2001 i també forma part del grup comunitari fundador. Va iniciar la seva tasca com a col·laborador de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, aprofitant la seva expertesa com advocat; del 2003 al 2011 assumí la posada en funcionament i la direcció tècnica del centre d’acollida Convent dels Franciscans de la Bisbal d’Empordà; a partir del 2011 desenvolupà les funcions de director adjunt i liderà la implementació del nou servei d’acompanyament a la vida autònoma (SAVA).

“Des dels diferents àmbits de governança de la Fundació estem vivint aquest relleu amb molta naturalitat i com una oportunitat de seguir millorant en la nostra tasca social, essent fidels a la Missió i Valors de l’entitat”, comenta Josep Maria Lluch. “Alhora ens fa bé a tots poder fer una mirada agraïda al servei i l’entrega d’en Mijail durant tots aquests anys, i aprofitar per recordar un dels consells del nostre estimat P. Josep Costa, ofm: feu la vostra tasca professional des del servei i amb humilitat”.